Door de ogen van Lowlanders - Dag 2

Onze Lowlanders recenseren, vertellen over hun relatieperikelen en blikken vooruit op dag 2

Lennart van der Burg, foto's: Larissa Frankot ,

De komende dagen staat het internet vol Lowlandsrecensies van de wijze muziekexperts en –deskundigen. 3voor12 Flevoland bekijkt het festival de komende dagen daarom door de ogen van de Lowlanders zelf. Zonder blad voor de mond en ongecensureerd kijken zij terug op hun Lowlands-avonturen, en blikken ze vooruit naar wat er nog komen gaat.

Anouk (links) en Ellen (rechts) uit Limburg zijn echte Pinkpopmeisjes. Anouk ontmoette op haar eerste avond Jeroen, die op 3voor12 Flevoland gisteren al vertelde hoe goed het klikte. De twee vriendinnen slapen op camping 2.

Hoe ervaren jullie de eerste keer Lowlands, na al die jaren Pinkpop?
Anouk: ‘Het eerste uur voelde het nog wat onwennig, maar nu voelt het al als mijn eigen Lowlands. Bij Pinkpop heb je meestal maar de keuze uit twee bands, maar hier gaat het feest continu door, ook na elven. Hier trekt ieder zijn eigen plan, waardoor de sfeer nog relaxter is. Op Pinkpop zijn mensen wat minder ‘go with the flow’. Ik heb hier gisteren eerst een uur lang in het gras gelegen, ik zie iedere zonnestraal als een cadeautje.

Wat hebben jullie gisteren gezien?
‘Wij vonden Milky Chance heel vet. Hij had een gitaar, maar er was ook een dj bij, dat was een goede combinatie. Het applaus wat hij achteraf kreeg was ook niet normaal. Cinneman en Job Jobse kende ik niet, dat was echt het hoogtepunt. We waren met veel mensen die we niet kenden, ook zó fijn. Met sommigen hebben we nummers uitgewisseld omdat we vonden dat het te mooi was om alleen die avond te laten bestaan.

En Jeroen, waar is hij?
Anouk: ‘Hij is douchen in Lelystad. Het gaat nu chill tussen ons. Gisteren waren we elkaar een beetje om de beurt aan het aantrekken en afstoten, was er een beetje competitie. Het was niet...tja, hoe moet ik dat uitleggen Ellen?’
Ellen: ‘Sorry, ik was even aan het genieten van het zonnetje, wat zei je?’
Anouk: ‘Gevoelens zijn altijd een mysterie. Ik heb voor mezelf gedacht: wat vind ik nou leuk aan hem? Uiteindelijk komt het gewoon door het gevoel dat ik krijg als ik hem aankijk.

Waar gaan jullie heen vandaag?
Anouk: ‘We willen graag Stromae zien.’
Ellen: ‘Ik heb hem al op Pinkpop gezien, dat was heel goed. Alles wat hij doet kan hij ook maken, het voelt niet alsof hij een act aan het opvoeren is en daarom raakt het. Verder willen we ook in de sauna, daar zagen we gisteren opeens allemaal naakte mensen verschijnen aan de andere kant van het meer. Die restaurantjes op het meer zijn trouwens ook schattig. Daar zou ik later als ik getrouwd ben en nog steeds naar Lowlands ga nog wel willen eten.

Met Jeroen?

Ellen: ‘Haha! Ja, precies.’

 

Jazzy Pattynama drumt in de Lelystadse rockband Jazzy & de Pattynama’s. Zijn droom is om ooit ook zelf op Lowlands te staan.

Hoe gaat ‘ie?
‘Nog steeds fucking geweldig. Om acht uur vanmorgen voelde ik de zon en ben ik direct mijn bed uitgesprongen, terwijl ik er pas rond half zes in lag. Gelukkig heb ik zelden last van hangovers.’
 
Je zou naar Triggerfinger gaan vertelde je gisteren, was dat nog tof?
‘Ja, ze hadden een vette show, alleen was het geluid in de Alpha heel slecht. Dat was later ook zo bij Disclosure, in de meest volle Alpha die ik in mijn leven heb gezien. Ik wou dat ik daar een beetje kon dansen en los komen, maar dat kon uiteindelijk alleen op de heuvel naast de Alpha. Temples vond ik ook heel leuk. Van alles wat ik gezien heb vond ik alleen Mando Diao een beetje saai. Het weer op Lowlands geef ik een 7,5: het is perfect, maar ik vind het wat minder dat het de hele tijd wisselt tussen warm en koud. Als we toch aan het recenseren zijn geef ik de chickies op Lowlands overigens een negen. Godsamme, wat zijn hier een mooie meisjes.’

Ik hoorde dat je ook versiert bent?
‘Ja, ik stond met mijn kapuchon op met een vriendin te praten toen een gozer mij opeens van achteren bij mijn buik pakte en zei: “hé schatje, zullen we gaan?” Hij schrok zich kapot toen hij zag dat ik een jongen ben.

Singer-songwriter Tineke ‘Tenfold’ Hussaarts stond gisteren voor poppodium Atak bandjes te controleren bij de festivalingang. Om twaalf uur ‘s nachts was ze vrij.

Hoe ging het?
‘Goed! Al waren er tussen tien en twaalf wel wat mensen die problemen hadden om binnen te komen. Zo waren er vier dronken Russen die hun kaartje kwijt waren. Die hebben twee uur lang in de regen hun bagage doorzocht, tot ze van een Nederlandse boy met een 3G-verbinding via internet konden bewijzen dat ze een ticket hadden.’
 
Daarna lekker gedanst?
‘Ja! Acid Arab had heel lekkere beats. Arabische shit werkt natuurlijk supergoed op Lowlands. Alle takjes in de lucht, whoopwhoop. Ik ben ook even bij drum ’n bass geweest in de Bravo, maar daar ben ik nu wel echt klaar mee zeg! Lekker driekwartier opbouwen voor een climax, bah.
 
Hoe voel je je nu?
‘In cijfers? Dan voel ik me een 8,2. Ik heb hard gewerkt, en als ik met de hoeveelheid slaap, koffie en drank de balans opmaak, voel ik me precies een 8,2. En dat is heel positief.

Wil je nog wat zien vandaag?
‘Ik las iets in de festivalkrant over Gregory Porter, die maakt jazz en soul. Dat is misschien wat leuk voor de afwisseling. Verder wil ik graag Jett Rebel, Chet Faker en The National zien. En Birth of Joy. Oh, dat is nu al bezig?! Dan ga ik snel kijken hoor, doei!’