Eerste rondje Lowlands: waar staat wat?

Nooit meer verdwaald

Lennart van der Burg, foto's: Larissa Frankot ,

De poorten staan open en het festivalterrein stroomt vol: Lowlands 2014 is officieel begonnen. De Alpha en Grolsch staan nog op hun vertrouwde plek, maar verder heeft de organisatie weer flink geschoven met de tenten. Daarom maken we snel een verkennend rondje: waar staat wat?

Meetingpoint en India

Eerste blikvanger als je het Lowlandsterrein betreedt: de grote paal met digitale schermen, naar het ontwerp van Peter te Bos. Niet alleen een prima infopunt (de verschillende concerten en locaties worden er op aangegeven), ook een goede plek om te verzamelen als je elkaar kwijt bent. Op de achtergrond de India, die van plek is gewisseld met de Bravo. Daar spelen vandaag onder andere Temples, Fiddler's Green en Skream.

Bravo & Tïtty Twïster

De Bravo staat op het meest zuidelijke punt van je Lowlandsplattegrond. 's Nachts komt de psychedelische kunst op de Bravo met behulp van verschillende lichten pas echt tot leven. Achter Lowlands' danstempel doemen de twee grote, brandende middelvingers van de Tïtty Twïster op. In de Bravo staan vandaag onder andere Atomic Bomb!, Thomas Azier, Camo & Crooked en Flume.

Loop langs de muzikale schommels in het Lima-gebied en je stuit op de gloednieuwe Romeo-tent. Nu is het er nog stil, maar straks wordt het lachen-gieren-brullen met de vele caberatiers die er zullen optreden. Ook leuk bij de Lima: de schermen die zowel de zon als de regen kunnen blokken. Hoera! Vandaag in de Romeo: Literatuurfest, Ronald Smink en meer. Daarnaast in de Lima: onder andere Bassakou Kouyaté, Dave Hause en La Yegros.

X-Ray

De X-Ray tent ligt er een beetje verlaten bij, zo zonder zijn grote dansbroer Bravo. De twee zijn van elkaar gescheiden om de nachtelijke stromen een beetje te scheiden. Toch liggen de twee tenten nog altijd niet ver uit elkaar. Slechts eventjes rennen dus, tussen het dj-hoppen door. Vanavond op het programma: Kutmah, John Wizards, Acid Arab en meer.

Monster Motel

 Naast de Grolsch vind je het mysterieuze Monster Motel. Achter het glas is een lange blauwe griezel bezig met zakjes wit poeder. Wat zich hier precies afspeelt is nog een raadsel: verwacht binnenkort een monsterlijke reportage op 3voor12.