Greg-Mack, RO en Scotteboii redden de winter in 3twee0

Rappers nemen op Amerikaanse wijze het kleine podium over

Tekst: Clemens Riepma ,

Rapper Greg-Mack brengt op 25 januari het project #REDWINTER uit. Om #REDWINTER onder de aandacht te brengen gaat hij samen met een aantal bevriende rappers van de groep OBMG op promotour. Op 19 december staat hij met onder andere RO en Scotteboii in club 3twee0 in Lelystad om te laten zien wat zij in huis hebben.

Rapoptredens beginnen bijna altijd laat - het optreden van Greg-Mack, RO en Scotteboii is daar geen uitzondering op. Enkele dj’s draaien dansbare plaatjes om het publiek in de stemming te brengen en daarna gebeurt er iets op een klein podium in de Lelystadse uitgaansgelegenheid

Greg-Mack, RO, Scotteboii en een aantal andere rappers beginnen rond half twee hun rap-show en maken van dat gebeuren een evenement op zich. Alles gebeurt op geheel Amerikaanse wijze. Greg heeft veel interactie met zijn dj (Lennox), onderbreekt de show vaak, laat nummers opnieuw spelen en heeft een podium vol met mensen die niet allemaal rappen. Het ziet er wel gezellig uit, maar het oogt ook een beetje rommelig.
 
De avond wordt aan elkaar gepraat door Rasscall en Johnson, die graag willen dat iedereen los gaat. Ook rapper RO ziet dat graag. Hoewel RO niet veel nummers live doet, is hij toch wel de meest interessante rapper op het podium en in de zaal. De tracks die RO live doet, zijn goed verstaanbaar en smaken naar meer. Ook Scotteboii heeft er zin in en heeft een aanstekelijke energie. Greg-Mack zelf heeft het goed naar z’n zin, al komt dat niet altijd ten goede aan zijn show. Aangezien Greg een aantal hele sterke nummers heeft en ook echt goed kan rappen, kan de show wel wat strakker. 
 

De avond brengt wel energie met zich mee en hopelijk wordt die energie ook vertaald naar een goede mixtape. Op 25 januari zullen we weten of het een witte of een #REDWINTER is geworden.