3v12FL jaarlijstjes '14: de keuzes van Wilco Steeneveld

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

Tekst: Wilco Steeneveld ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2014 zit er bijna op. Om dit mooie jaar - waarin 3voor12 Flevoland zijn herstart maakte - in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in te slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2015. Vandaag is fotograaf Wilco Steeneveld aan de beurt om zijn muzikale hoogtepunten van 2014 te delen.

Album van het jaar #1: Typhoon - Lobi da Basi

Een hiphop-album met muzikaliteit uit alle hoeken én een boodschap. Niet alleen live, maar ook vanaf cd een feest.

Album van het jaar #2: Paceshifters - Breach

Het derde album van de broertjes Dokman met een lekker eigen grunchgeluid en veel energie. Een top rockplaat.

Album van het jaar #3: Call It Off - Lovers & Liars

Een samenvoeging van de twee huidige EP's, met twee extra nummers. Niet alleen de muziek is gecombineerd: ook de hoezen van de EP's vormen nu gezamenlijk de artwork van het album. Punk zoals punk bedoelt is, met catchy riffs en songs.

Song van het jaar: Paceshifters - Memories

Een meeslepend nummer vol emotie, over een overleden oom van de Paceshifters-broers, recht vanuit het hart van de heren. Met de tekst: 'All we have is memories changed into melodies / changed into sounds we make the words we sing the songs we play. All we have is familly memories / how it used to be most of them are tragedy unfortunately and suddenly.'

Concert van het jaar: Typhoon op Lowlands

De tent was afgeladen vol en ook tot ver buiten de Bravo stonden de mensen te dansen. Zelfs voor de niet-hiphopfans was het één groot feest met meesterlijke muzikanten.

Aanstormend Flevolands talent 2015: The Croakers

Het is altijd lastig om talent te voorspellen, maar met de verandering van drie naar twee bandleden én met compleet nieuwe nummers, kies ik toch voor The Croakers. Zij zullen hun talent ongetwijfeld nog veel verder ontwikkelen in 2015.