3v12FL jaarlijstjes '14: de keuzes van Clemens Riepma

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

Tekst: Clemens Riepma ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2014 zit er bijna op. Om dit mooie jaar - waarin 3voor12 Flevoland zijn herstart maakte - in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in te slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2015. Vandaag is hiphop-specialist Clemens Riepma aan de beurt om zijn muzikale hoogtepunten van 2014 te delen

Album van het jaar #1: Travi$ Scott – Days Before Rodeo
Deze jonge rapper en producer heeft dit jaar een mixtape uitgebracht wat beter is dan menig album. Frisse beats, duistere raps en veel effecten. 2015 gaat zijn jaar worden.

 

Album van het jaar #2: Big KRIT – Cadillactica
Hiphop uit het Vieze Zuiden van Amerika is vaak geschikt om op te ‘leanen’ en te chillen in je Cadillac, zo ook dit album. Diepe bassen en uitstekend gekozen featurings. Ook prima om van te genieten op de fiets.

 

Album van het jaar #3: Chromeo – White Women
Dit album bevat zoveel lekkere singles dat ik ze niet allemaal kan noemen hier. Zet dit album op als je gaat onspannen met je geliefde of je toekomstige geliefde, ook al weet je dat ’t maar eenmalig is.

Song van het jaar: T.I. ft. Young Thug – About The Money
2014 is zeker het jaar van Young Thug. De niet altijd verstaanbare entertainer is gevaarlijk op elk refreintje en met zijn catchy adlibs een van de meest interessante personen in de muziekwereld op dit moment. Dit nummer gaat niet meer uit je kop na eenmalig gebruik.

Concert van het jaar: ScHoolboy Q – Oxymoron World Tour @ De Melkweg
Het platenlabel TDE heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. Na Kendrick Lamar heeft zij ScHoolboy Q naar voren geschoven die ook goed in staat is om zijn album te vertalen naar een heel goede live show.

Aanstormend Flevolands talent 2015: SSMG
Rapcrew SSMG (Stack Squad Music Group) uit Lelystad gaat een goede toekomst tegemoet. Met rappers als Ro, Bantie en HDS beschikken zij over diverse kwaliteiten waarvan we in 2015 nog veel gaan horen en zien.