Right Next Door zet er een punt achter Right Next Door zet er een punt achter

"Het is toch niet meer hetzelfde"

, Door Bart Rouw

Right Next Door zet er een punt achter

"Het is toch niet meer hetzelfde"

Door Bart Rouw ,

Het laatste nieuws van de Almeerse rockformatie was vrolijker van aard. Toen had de band net een nieuwe drummer gevonden. Een half jaar later blijkt het toch niet te werken. "Het loopt allemaal net even anders dan dat we hadden gedacht," verklaart frontman Elbert Rakhorst.

Vlak voor de drummerwisseling liep het eindelijk lekker met de band: ze stonden in de finale van de 2011 editie van Flavourland, werden gecoached door de mannen van De Softies en de ep was zo goed als klaar. Toen ging de kogel door de kerk en besloot drummer Rick uit de band te stappen. Een maand later werd drummer Justin gevonden, wat de boel weer op de rails leek te zetten.

Weer een half jaar later blijkt het toch niet zo te zijn. "Het is heel bijzonder, maar het is gewoon geen Right Next Door meer. En dat ligt niet aan Justin, want die drumt wel lekker mee. Nee, het ligt aan het totaal plaatje," legt Elbert uit. "Daarnaast willen Leon (Mulder, de bassist -red) en ik stappen maken. Justin heeft daar teveel andere prioriteiten voor. Helemaal begrijpelijk, maar dat zorgt wel voor een discrepantie."
Weer een andere drummer zien de heren van het eerste uur ook niet zitten. "Nee, het is gewoon niet hetzelfde meer. Right Next Door waren Rick, Leon en ik. Dus we stoppen ermee." Maar daarmee is de kous nog niet af. "We blijven muziek maken. Ja, hallo, wat dacht jij dan?" Wat dit gaat worden en met wie, is nog niet bekend. Maar het duo Mulder en Rakhorst komen terug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland