DRT´s Team Winning DRT´s Team Winning

Over releases, diepe betekenissen en doorgaan

, Door Bart Rouw

DRT´s Team Winning

Over releases, diepe betekenissen en doorgaan

Door Bart Rouw ,

Twee weken geleden heeft hiphopper DRT zijn debuutalbum gedropt. Vlak na de mixtape Kollaborateurs wil hij met Volkstherapie zijn succes consolideren. Lukt dat? 3v12/F vroeg en kreeg antwoord.

De release ligt alweer een aantal dagen achter ons. Waarom dan nu pas nieuws? Omdat de site tegenstribbelde. Dus wordt het een interview achteraf.

“Ja, dat is dus weer typisch,” vindt Kevin “DRT” Visser, “dat soort dingen heb ik nou altijd.” Gelukkig heeft de redactie iemand om de schuld op af te schuiven. “Niet dat ik bitter ben, ofzo, hoor. Maar het gebeurt nou eenmaal veel. Als ik een mixtape maak, kom ik in financiële sores en moet ik stoppen. Heb ik weer euro´s, is de studio volgeboekt. Of, nog scherper: heb ik eindelijk een vet album af, komt de helft van m´n gast-optredens niet opdagen op de release. Je kan er maar het beste om lachen!”

Maar ondanks alle strubbelingen ligt er nu wel een album op tafel wat voor zichzelf spreekt. “Ik heb niks met stoer doen om het stoer doen. Het moet een doel hebben. Soms is dat humor, maar dat moet dan wel een bewuste keuze zijn. Ik rap voornamelijk over dingen die mij bezighouden. Dingen die voor mij echt zijn. En, ja, ik wordt wel eens een conspiracy theorist genoemd. Ik denk dat ik dat ook wel een beetje ben. Maar ook hele alledaagse dingen houden mij bezig.”

Tijdens de release zelf was er niks te zien van het gedoe achter de schermen. Samen met zijn liveband, Team Winning, zette DRT een waardige set neer. Halverwege, toen hij over wilde stappen naar op tracks rappen, liet de techniek hem even in de steek. Een paniek moment voor elke artiest, maar goed opgepakt met publiekinteractie en een free-style set.

Voor het releasefeest in De Meester heeft DRT een klein feestje gehouden in de BBQ Burger. Hier presenteerde hij, in samenwerking met het restaurant, zijn eigen hamburger: The Almerican Dream. “Alles kan in Almere. Ik snap ook niet waarom ze die slogan verandert hebben. Maar naast de duidelijke American Dream referentie, is een burger ook een lid van het volk. Ook daarmee slaat het terug op mijn album, Volkstherapie. Hey, issie goed of niet?!” De pre-release verliep gemoedelijk en werd goed ontvangen. “Er waren twintig, dertig man. Vol zaaltje dus, daar. Mijn album uit de speakers, goed eten, gezelligheid. Wat wil je nog meer?”

Het album verschijnt eind deze week op iTunes. Ook komen er fysieke exemplaren die onder andere te koop zullen zijn bij platenzaak ´t Oortje. Hou in elk geval de site drt.nu in de gaten, daar komt alle info op te staan.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland