Bevrijdingsfestival Flevoland ook in ´12 een succes Bevrijdingsfestival Flevoland ook in ´12 een succes

Het plein sprong

, Door Nico Glas en Anne-Marieke Zaal

Bevrijdingsfestival Flevoland ook in ´12 een succes

Het plein sprong

Door Nico Glas en Anne-Marieke Zaal ,

De Esplanade in Almere is altijd toneel voor de grootste namen in de popindustrie tijdens het Bevrijdingsfestival. Dit jaar stonden er onder andere Gers Pardoel, Di-Rect, Alain Clark en Charly Luske. Naast het hoofdpodium stond ook de Sena Talent Stage met kleinere, maar daardoor niet minder goede namen. 3v12/F was de hele dag aanwezig om de sfeer te proeven.

Het programma begon om half één met de alom bekende Gers Pardoel. Luidkeels werd er mee gezongen met hits als 'Ik neem je mee' en 'Bagagedrager'. Toen het met mensen bezaaide plein redelijk was opgewarmd, was het de taak aan Samora om het niveau hoog te houden. Als winnaar van Flavourland mag de band uitkomen voor Flevoland bij de Sena PopNL awards in de Melkweg, maar eerst openen zij het gelijknamig podium op de Bevrijdingsdag. Bij het optreden waren er een aantal technische problemen waarbij het geluid een keer of twee is uitgevallen, maar zelfs op het geluid van de monitoren kon Samora zich heel goed dragen.

In de middag doen de Hospital Bombers en Ed Struijlaart de Sena Stage beven en de plotseling populaire Charly Luske laat op het hoofdpodium zien dat hij The Voice of Holland had moeten winnen.  Ook oude rotten in het vak Postmen werden warm ontvangen door het publiek in Almere.

 

In de vroege avond heeft Ali B met zijn Op Volle Toeren crew even laten zien dat ook zij weten hoe ze een flink feestje kunnen bouwen. Het feest is helemaal compleet wanneer Sjoerd (fan en buurtgenoot van Ali B) zijn danspasjes op het podium laat zien.
 

De grote helden van de dag zijn waarschijnlijk de mannen en pin-up vrouwen van Ska3. Als een heuse feestband laten zij het hele plein springen en skanken op hun muziek. Allerlei bekende nationale en internationale nummers kwamen langs met een flinke dosis ska, maar de parodies van K3 nummers staken er met kop en schouders boven uit. Nummers met titels als “Oma, wat de fok!?” en “Trippie cake” brachten een leuke nieuwe betekenis aan de befaamde/beruchte kinderliedjes.

 

De ambassadeurs van de vrijheid zijn dit jaar Go Back To The Zoo, Alain Clark en Nick & Simon, waar in de middag een live verbinding mee is gemaakt. Clark mocht het Bevrijdingsfestival Flevoland 2012 afsluiten. Nu is het nog een jaar wachten tot het centrum van de stad weer zwart staat met de mensen, maar dat geeft niet. Eerst even rusten van al dat gespring en gedans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland