Houten jubileum Almere gaat Vreemd Houten jubileum Almere gaat Vreemd

"Alsof we een reden nodig hebben voor een feestje!"

, Anne-Marieke Zaal / Redactie 3voor12 flevoland

Houten jubileum Almere gaat Vreemd

"Alsof we een reden nodig hebben voor een feestje!"

Anne-Marieke Zaal / Redactie 3voor12 flevoland ,

Afgelopen weekend werd de vijfde editie van Almere gaat Vreemd gehouden in De Meester. In plaats van het obscure Disney-genre of het licht beschamende boy- and girlband-thema stond dit jaar in het teken van een veel toegankelijkere stroming: de foute 80´s. Hoewel het volgens alle deelnemers heel lastig was er een foute plaat tussen te vinden.

Al vijf jaar gaat Almere stelselmatig vreemd. Dit feit geldt dubbel zo zwaar aan het einde van het indoorseizoen van poppodium De Meester, de tijd die met deze vijfde editie als traditie kan worden beklonken als het moment voor Almere gaat Vreemd. Maar, wat is het eigenlijk?

"In principe is het een heel simpel concept. Men neme allerhande Almeerse muzikanten, voegt daar op smaak een paar verdwaalde, regionale musici aan toe, flink schudden en voila: vier gelegenheidsbandjes die binnen een vooraf bepaald thema een klein half uurtje muziek moeten coveren," legt organisator en initiator Bart Rouw uit. "Voeg daar een goed presentatieteam aan toe, dit jaar zijn dat de mannen van Zomaer, en schoon is uw kunstgebit!" Zo simpel als dat het klinkt, blijkt het in de praktijk toch anders uit te pakken. "Ja, dit jaar hadden we wat problemen met vocalisten. Niet alleen onze band, maar alle bandjes. Van de negen die zich inschreven, staan er vanavond nog vier op het podium. Heel jammer," vindt teamcaptain Kevin Bindervoet.

Toch weten de bands het tot een goed einde te brengen. Kenners uit de jaren tachtig herkennen gelijk de blue-grass uitvoering van Joe Cocker´s You Are So Beautiful, de hiphopversie van Jackson´s Thriller, de reggaevariant op de Rick Rollende Never Gonna Give You Up of het verpunkte Tainted Love van Soft Cell.
Maar met kop en schouders stak de band van teamcaptain Chedi Ben Mansour boven de andere uit. Met de winst van The Good, The Bad and the Ugly Motherfuckers mag Ben Mansour zijn vierde winst op zijn naam zetten. Samen met Patrice Swart, Timon Grool, Eric Fortuin en Willem Jansen speelde zij de beste set van de avond. "Al hebben we wel een beetje vals gespeeld," bekend Chedi. "Omdat wij geen zangers meer hadden heb ik de hulp van Daan van der Zee, Maik IJpelaar, Elise de Koning en DRT ingeroepen, en ja, dan kan je ook niet meer verliezen."

Aankomende dinsdagavond is Chedi Ben Mansour te horen bij 3voor12/Flevoland Radio op Radio A6, tussen 22:00 en 23:00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland