Vine-Yard en Merge As One maken Lokaal Kabaal Vine-Yard en Merge As One maken Lokaal Kabaal

Underground schudt op de proverbiale grondvesten

, Tekst: Wilco Steeneveld en Bart Rouw; Foto´s: Wilco Steeneveld

Vine-Yard en Merge As One maken Lokaal Kabaal

Underground schudt op de proverbiale grondvesten

Tekst: Wilco Steeneveld en Bart Rouw; Foto´s: Wilco Steeneveld ,

Afgelopen zaterdag had Poppodium Underground voor het eerst in lange tijd weer een compleet lokale avond. En wat voor een! Gerenommeerde helden Vine-Yard en Merge As One speelde samen met Nee! en GeenItalië herrie van punk tot metal. Een aanslag op de trommelvliezen maar wel een die menig Flevolander over had om de lokale kabaalmakers weer eens op één avond te zien.

Het idee is simpel en de uitvoering niet heel veel ingewikkelder: vier lokale herrie bands op één avond staat gelijk aan winst. Dit feit werd ook het team van de Underground duidelijk en niet veel later was Lokaal Kabaal een feit.

De avond bied voor een ieder wat wils, zolang een ieder is gekomen voor harde muziek. Punk in diverse smaken en metalcore als toetje. Één van de smaken punk is kakelvers, namelijk die van GeenItalië. Vanavond is hun muzikale ontmaagding en waar komt dat beter tot zijn recht dan in het polderkapitool Lelystad?
Met teksten als "Martijn, Blijf Van Onze Kinderen Af" en "Bart De Barman" toont de band te weten waar punk om draait.

Nee! houdt het simpeler. "Tomaten" en "Fietsen Met Een Voet" zijn de onderwerpen waar deze pretpunkers zich mee bezig houden. Hoewel het begin wordt geplaagd door technische mankementen en de zanger niet helemaal bij stem is, doet het niks af aan het plezier van het publiek.

Punksensatie Vine-Yard trapt daarna het gaspedaal in. Het is te merken dat deze band al een tijdje samen is en de pijlen hoog gemikt heeft. De muziek is strak en het plaatje klopt.
Halverwege de set gooit iemand een beker door de zaal, tegen het hoofd van zanger Maurice. Na herhaaldelijk vragen is er niemand die de aanslag opeist en vervolgt de band haar optreden, met bebloed hoofd. Tijd voor een pleister is er niet, "the show must go on!"

Om de avond met een knaller af te sluiten, gooit Merge As One er nog een schepje volume bovenop. Knallende gitaren en beukende drums ondersteunen de grunt van vocalist Zeph. Voor bassist Robert is vanavond het tweede optreden bij de band, binnen ongeveer een maand. Het publiek merkt er niks van. Zij staat tegen het podium geplakt en schreeuwd mee uit volle borst.

Hoewel de naam Lokaal Kabaal zich erg goed leent om gevolgd te worden door een nummertje, is het nog niet helemaal duidelijk of Underground met de avond in de herhaling gaat of dat het een éénmalige actie is. Wel is duidelijk als het aan de fan lag, ze de Wiskas liet liggen en mee komt bleren op Lokaal Kabaal 2.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland