DRT hoeft geen Amerikaanse rappers op zijn album DRT hoeft geen Amerikaanse rappers op zijn album

Over geld, zelfreflectie en hamburgers

, Door Bart Rouw

DRT hoeft geen Amerikaanse rappers op zijn album

Over geld, zelfreflectie en hamburgers

Door Bart Rouw ,

Met zijn debuutalbum in zicht is old scool rapper DRT druk bezig met puntjes op i´s zetten. Één van die puntjes was het uitbrengen van een mixtape en daarmee buzz te creëren voor zijn plaat. Dit is Kollaborateurs geworden en die onlangs uitgekomen. Maar nu? 3v12/F ging met Kevin “DRT” Visser het gesprek aan over zijn toekomstplannen.

Na de ep Suikerwater heeft MC DRT niet stil gezeten. Uitstapjes werden gemaakt met Freecoolinsky en zijn deelname aan Almere Gaat Vreemd resulteerde in de overwinning met Tak en de 6J´s. Afgelopen nazomer heeft hij in acht weken evenveel singles uitgebracht onder de noemer DDN8 (donderdagnacht) Singles. En hoewel het werk aan het debuutalbum onverminderd doorging, bleef het resultaat uit.

Kollaborateurs is een warmmakertje voor jou komende album. Noemde je Suikerwater in een eerder interview ook al niet zo?
“Dat klopt en dat was ook zeker de opzet. Sterker nog, de helft was op dat moment ook al klaar. Maar de geldkraan ging dicht en ik kon het werk niet afmaken. Toen het geld er eenmaal weer was, had de studio waar ik mee werkte geen tijd. Daar was ik goed ziek van. Ik kon pas in de herfst van 2011 verder werken. Nu is het gelukkig af!”

Betekent dat ook dat de release al gepland is?
“Jazeker! Elf mei ga ik mijn plaat droppen. De party is in De Meester en begint om negen uur. Voor een aantal die-hards heb ik overigens wat leuks gepland. Om half zes die dag houd ik een pre-party in de BBQ Burger. Ik heb, samen met hun team, de hamburger “The Almerican Dream” bedacht en die wordt die dag voor het eerst gepresenteerd. Tijdens het hele feest knalt mijn nieuwe album uit de speakers. Daarna dus door naar De Meester en daar sta ik samen met dj´s Flex-a-tone en Muse.Sick en rap ik samen met Rex-n-Undercover en Maylay Sparks.”

Je nieuwe album gaat Volkstherapie heten. Leg uit.
“Het is een album van zelfreflectie. De dingen waar ik over rap zijn dingen waaraan ik me stoor. Niet met een wijzende vinger of op de man gespeeld, maar gewoon algemene dingen. Dingen die de cultuur ingeslopen zijn. Voor mij is het album medicinaal; het is confronterend maar ook rustgevend.

Wat heb je op je album gedaan wat je nog niet eerder gedaan hebt?
Ik wilde wat unieke samenwerkingen op mijn album, het liefst buitenlands. Dan bedoel ik geen Amerikaanse acts, want dat is tegenwoordig half zo uniek niet meer. Ik raakte aan de praat met een Fransman en een Duitser. Klinkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar het slaat wel die brug naar Europa en maakt er een Europees schijfje van. Leek mij wel leuk. Helaas is het in beide gevallen niet van de grond gekomen. Bij de ene zat de afstand in de weg en bij de andere bleek het eindresultaat toch niet op te leven aan de voorpret.
Ik heb wel een paar hele vette binnenlandse samenwerkingen kunnen scoren. Zo rap ik samen met de Amsterdamse Patrice, van Escalatie Team en heb ik een nummer opgenomen met Daniël van der Zee, van De Softies.

Waar staat DRT in zijn “Grand Scheme”?
“Aan het begin! Niet dat alles wat hiervoor kwam alleen maar opwarmen is geweest, want ik heb hele goeie herinneringen en ervaringen opgedaan. Maar ik heb het gevoel dat ik nu in een mindset zit waarmee ik stappen kan gaan zetten. Nederland is nog niet af van Dirk Richard Tinus!”

De mixtape “Kollaborateurs” kan hier gratis worden gedownload.
Allydelphia is de single van Kollaborateurs en hieronder te bekijken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland