Yori Swart laat het Schemerlampfestival stralen Yori Swart laat het Schemerlampfestival stralen

Almeers singer/songwriterfeest wederom geslaagd

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Wilco Steeneveld

Yori Swart laat het Schemerlampfestival stralen

Almeers singer/songwriterfeest wederom geslaagd

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Wilco Steeneveld ,

Niet alle herhalingen zijn leuk. Gelukkig komen er af en toe dingen voorbij waarbij het wachten op het vervolg niet snel genoeg over kan zijn. Zo ook het Schemerlampfestival. De tweede editie deed niks onder voor de eerste. Met namen als Case Mayfield, Akward I en Yori Swart zat de line-up goed in elkaar. Zoals vorige keer ook één lokale held op de bühne, namelijk Chris Kikic.

Het concept is simpel: tover elk van de drie zalen die je hebt om in een huiskamer met daarin een schemerlamp, een stuk gipsmuur met oerlelijk oma-behang en een schommelstoel en zet daar een kneiter van een singer/songwriter neer. Met deze stap één is stap drie duidelijk winst.
De line-up liegt er ook niet om. Naast de voorgenoemde Yori Swart, Case Mayfield, Kikic en Akward I stonden ook Kim Janssen, Mathijs Leeuwis, Katía en Low Tide Island voor het beroerde behang.

Hoewel alle artiesten hun allessie geven, steekt het optreden van Yori Swart met kop en schouders boven de rest uit. Hoewel er weinig show bij komt kijken, is de muziek en inleving zo puur dat het geen wonder is dat deze meid in het voorseizoen zoveel prijzen in de wacht heeft gesleept.

Met een eerste editie in juni en een tweede editie in september is het zomaar mogelijk dat De Meester in januari voor een hattrick gaat. De kans dat het festival zichzelf "grijs draait" bestaat, maar het zal een vrij klein kansje blijven als de line-up er zo goed uit blijft zien. 3v12/F zal er in elk geval weer bij zijn, ook als we langer moeten wachten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland