LelystART trapt af LelystART trapt af

Het cultureel seizoen is weer begonnen

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

LelystART trapt af

Het cultureel seizoen is weer begonnen

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Op elk straathoek was er plezier en vertier. Kunstenaars waren bezig om van het hele stadshart één groot kunstwerk te maken. Straatartiesten deden hun best om de winkelende massa naar zich toe te trekken. Na twee maanden rust en stilte stonden de kunstzinnigen te popelen om weer eens iets te ondernemen. Allemaal in een keer barst het los. LelystART is begonnen.

Zoals de titel van het festival misschien een beetje weg geeft, staat het stadshart van Lelystad in teken van kunst en cultuur. Van vrijdag 14 tot zondag 16 september was er van alles te doen rondom de Gordiaan. Van een braderie met typische gerechten en producten uit de polder tot grote namen uit de nationale popmuziek. Voor ieder wat wils. Op zaterdag stonden Gers Pardoel, Racoon en Chef'Special op het Underground podium naast het Agora Theater.

Tilburger Gers Pardoel heeft een beetje het imago op gedaan als rapper voor het wat jonge publiek, maar wat kan deze kerel een optreden geven. Net als zijn show op het bevrijdingsfestival eerder dit jaar, weet hij het publiek goed te bespelen. Lekkere up-tempo muziek spring-en-dansgarantie.

De tweede act is Racoon. De Zeeuwen weten heel goed hoe muziek gemaakt wordt en doen dit ook met het uiterste vakmanschap, maar zij horen niet thuis op zo'n festival met zo een line-up. De zwoele rustige rock nummers breekt het tempo wat Gers Pardoel zo goed heeft opgebouwd. In een rustige, slecht verlichte huiskamer zouden zij in hun recht zijn. Racoon valt al helemaal in het niet wanneer de hekkensluiter begint met spelen: Chef'Special! voor al uw feesten en partijen!

De heren uit Haarlem pakken flink uit na de rustige halve ballades van Racoon. Bombastisch, druk en wild. Zo is het optreden van Chef'Special het beste te omschrijven. Op hier en daar een rustig nummer na (bijvoorbeeld hun single Birds) is dit het perfect eind van het begin.

Net als vorig jaar heeft de Underground ervoor gekozen om geen lokale artiesten te boeken, wat dit feestje toch een commerciële nasmaak geeft. Waarom “vieren” wij het start van dit seizoen niet met lokale, annex regionale, artiesten? Wat de beweegreden dan ook mag zijn, een feestje is het wel. Dus wij mogen weer aan de bak. Het cultureel seizoen is begonnen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland