Popronde Almere tjokvol met Hollandse Nieuwe acts Popronde Almere tjokvol met Hollandse Nieuwe acts

“Dit jaar niet beperkt tot het 3VOOR12-podium”

, Door Bart Rouw

Popronde Almere tjokvol met Hollandse Nieuwe acts

“Dit jaar niet beperkt tot het 3VOOR12-podium”

Door Bart Rouw ,

De derde editie van Popronde Almere staat voor de deur en bevat dit jaar een flink aantal 3voor12/Hollandse Nieuwe acts. Van de vierentwintig acts die dit jaar optreden in Almere zijn, hebben er achttien het predicaat meegekregen. “Dit is een logisch gevolg van het feit dat deze sterk vertegenwoordigd zijn in de selectie van dit jaar. Meer dan de helft van de geselecteerde acts zijn namelijk Hollandse Nieuwe acts”, vertelt organisator Jan-Melle Liscaljet. Zij zijn dus niet alleen te vinden op het 3voor12-podium in de Kunstlinie, maar door de hele stad.

Het Popronde programma in Almere is wederom iets verder uitgebreid en duurt van twee uur ’s middags tot twee ’s nachts. “Al gaat de afterparty door tot een uur of drie”, vervolgt Liscaljet. “Waar ik vooral blij mee ben is de spreiding van de locaties dit jaar. Er zit dit jaar meer diversiteit in de verschillende locaties en het geheel trekt ook meer naar het Belfort toe met vier locaties, wat een betere looproute oplevert.” Verder wil de organisatie vooral de groei doorzetten, zodat het festival ook in Almere een traditie wordt.

Rufus Kain, Popronde Almere 2011 in platenspeciaalzaak ´t Oortje

Rufus Kain, Popronde Almere 2011 in platenspeciaalzaak ´t Oortje

Naast de pop, rock, hiphop en elektronische acts zijn er dit jaar veel singer-songwriters te vinden in het programma. Een trend die volgens de organisator landelijk is: “Niet alleen het publiek, maar ook de locaties willen het. Dit zie je ook op tv met ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’. Waar wij overigens ook twee artiesten van hebben.” Er zijn ook steeds meer festivals die zich op dit genre richten. Denk aan de Stille Nacht in Lelystad of aan het Schemerlampfestival in Almere, waar afgelopen weekend Case Mayfield en Yori Swart nog stonden als headliner. Dezelfde singer/songwriters die twee jaar geleden ook op de eerste Almeerse Popronde stonden.

Net als eerdere jaren doet 3voor12/Flevoland weer verslag van het gehele festival. Bekijk hier alle informatie over de Almeerse editie op de website van de Popronde.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland