Popronde Almere: Zanillya @ De Meester Popronde Almere: Zanillya @ De Meester

Domweg een vette show

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Wilco Steeneveld

Popronde Almere: Zanillya @ De Meester

Domweg een vette show

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Wilco Steeneveld ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard bracht 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22:15 uur stond Zanillya in de Meester.

Wie? Zanillya
Wat? hiphop-reggae-soul, maar vooral hiphop.
Waar? De Meester
De band:
Zanillya is de eerste vrouwelijke mc die de Grote Prijs hiphop pakte. Dat deed ze in december 2011, nadat ze in haar jongere jaren veel ervaring opdeed in de kringen van o.a. Typhoon. In haar teksten schakelt ze intuïtief over van krachtig naar gevoelig, van hiphop naar reggae of van Nederlands naar Engels en Papiaments. Een vrouw met veel interessante kanten, kortom.

Jeeh!
De saxofonist die de deejay en achtergrondzangeres versterkt. Dat is net dat lekkere laagje jus op de toch al vette nummers. Zet daar een krachtige Zanillya naast en het publiek komt naar voren. Want waar het optreden begint met een lege zaal, eindigt het met dansende mensen voor het podium. Ligt het aan de interactie? Ik denk het wel. Zanillya doet bij dit optreden in ieder geval haar reputatie van podiumbeest eer aan. Deze mc weet verdomd goed hoe ze het  publiek in haar spreekwoordelijke broekzak krijgt. Dit is domweg een vette show.
 
Meh...
Een paar kleine minpuntjes zijn er wel. Soms lijkt het net alsof de routine er niet helemaal inzit. Hier en daar zijn er wat twijfelmomentjes zichtbaar. Verder wordt de mic wat overstemd door de sax, wat zonde is.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland