Popronde Almere 2011 Popronde Almere 2011

Programmering klinkt nu al als een feestje

, Door Bart Rouw

Popronde Almere 2011

Programmering klinkt nu al als een feestje

Door Bart Rouw ,

Één avond lang de stad door struinen en links en rechts de kans om te genieten van allerlei muzikale hoogstandjes. Dat is de opzet van de Popronde, een landelijk orgaan dat in meerdere steden opereert. Organisator Jan-Melle Liscaljet pakt voor de tweede keer Almere aan. 3v12/F sprak hem hierover.

Programmering klinkt nu al als een feestje

Vorig jaar werd Almere overdonderd door de eerste editie van de lokale Popronde. De drieëntwintig acts trokken grofweg vijftienhonderd bezoekers naar dertien locaties. Artiesten als Boef en de Gelogeerde Aap, Handsome Poets, Krach, Spotrockers en Yori Swart passeerden de revue en in het geheel had organisator Jan-Melle Liscaljet een goed gevoel over de avond.

Dat gevoel was voor hem de motivator dit jaar de tweede editie op touw te zetten: “De Popronde geeft bezoekers de kans gratis hun muzikale horizon te verbreden, met voor ieder wat wils op loopafstand van elkaar.”
Aankomende 1 oktober bieden de kroegen, restaurants en podia in het centrum weer een ruime keuze aan. Dit jaar zijn er veertien locaties, wat een kleine groei is. “Die groei hoeft niet groot te zijn. Dat die er is vind ik fijn, maar het moet niet in één keer te groot worden. Almere is daar dan net niet klaar voor.” Verder is de ervaring van de eerste keer meegenomen in de opzet van dit jaar: “We hebben dit jaar geen optredens tijdens etenstijd, dat werkte gewoon niet. Dit jaar spelen een paar acts tussen de lunch en het diner, dan tijd om te eten en daarna weer verder.”

Veel bands die dit jaar meedoen aan de Popronde zijn al gespot door verschillende landelijke organisaties, zoals 3FM´s Serious Talent en huismerk 3VOOR12´s Hollandse Nieuwe. Deze twee alleen al drukken op bijna de helft van de acts hun stempel en sommige acts dragen beide. Ook doen er veel GPvNL veteranen mee. “De kwaliteit van de acts is dit jaar hoog,” vult Liscaljet aan.
Een greep uit de programmering toont A Polaroid View, Stefany June, Capeman, Gerhardt, All Missing Pieces en Sideditch. Niet de eerste de beste.

“Om Almere te laten wennen aan de Popronde-acts, spelen er in september een aantal acts op verschillende locaties. Zo staan de volgende twee edities van City Mall Music in het teken van de Popronde en speelt er een Popronde-act mee tijdens de Cultuurnacht.” Vierentwintig september staan er ook twee acts in het centrum, maar welke is nu nog een verrassing. “Ik kan natuurlijk niet alles verklappen,” glimlacht Liscaljet.

Voor een indruk zijn hier alle artikelen van vorig jaar te vinden. De Poprondesite heeft hier alle informatie over de Almere editie staan.

Promotie programma:
4 sept: City Mall Music met Sideditch,
10 sept: Cultuurnacht met Ape Not Mice op het jazzpodium,
24 sept: Popronde promo in Almere Centrum,
25 sept: City Mall Music met Gerhardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland