Corrosia! haalt Lust for Life naar Almere Corrosia! haalt Lust for Life naar Almere

Evant Garden heeft lust voor het leven

, Door Bart Rouw

Corrosia! haalt Lust for Life naar Almere

Evant Garden heeft lust voor het leven

Door Bart Rouw ,

Lust for Life is een interdisciplinaire theatershow waarin beeldende kunst, dans en muziek worden omgevormd tot één overweldigende ervaring. Het initiatief van theatergroep United-C richt zich voornamelijk op het zuidelijke deel van het land, maar Corrosia! brengt het naar Almere. 3v12/F sprak met mede-organisator Geke van Boxem.

Evant Garden heeft lust voor het leven

Aankomende twee oktober komt het Lust for Life-festival voor het eerst naar Almere. Op dit festival wordt dans, muziek en beeldende kunst samengevoegd tot één zintuigenprikkelend geheel. De Brabantse performancegroep United-C doet dit samen met de band Mindpark en onder leiding van regisseur Maarten van der Put en choreograaf Pauline Roelants. Hoewel het festival is begonnen als een jaarlijks fenomeen op een vaste plek, is in 2010 besloten er ook mee het land in te trekken. Deze reisvariant heeft als doel de zalen waar zij staat zo optimaal mogelijk te gebruiken en lokaal talent aan te spreken.

Het lokale talent wordt verzorgd door 3voor12/Flevoland in de vorm van Evant Garden en Lee Mason. Beide acts spelen een akoestische set en beide zijn al eens te zien geweest op het Snoerloos festival, wat 3v12/F ook in Corrosia! georganiseerd heeft.
Geke van Boxem is één van de programmeurs van Corrosia! Voordat de Utrechtse in Almere werkte, heeft zij in Brabant vertoeft en zo leerde zij van het festival. Toen het Lust for life de kribbe verliet en op tour ging, zag zij haar kans daar. Zij deed voor 3v12/F de details uit de doeken:

Wat houdt het Lust for live festival precies in?
"Lust for life is een live-art gezelschap dat met meerdere kunstvormen een ruimte omtovert tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt. Je wordt zowel auditief als visueel geprikkeld maar ook aan de lichamelijke behoeften wordt gedacht want er is zelfs een sushi-trein!"

Waarom wilden jullie nou precies dit festival naar Almere halen?
"Dit is ook nationaal gezien iets bijzonders en in Almere is het sowieso iets nieuws. Hoewel het klassieke kunstvormen zijn, is de voorstelling laagdrempelig. De bezoekers kunnen zich vrij door de ruimte bewegen terwijl ze door de performers meegenomen worden in de show.
De hoop is dat Corrosia! hiermee een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt. Door meerdere genres te mengen, denken wij dit waar te kunnen maken. Wij zagen dit al met Snoerloos, waar alternatieve muziekliefhebbers zich mengden tussen het theaterpubliek."

Wat verwacht jij dat jouw persoonlijke hoogtepunt wordt tijdens het festival?
"United-C heeft fantastische dansers aangetrokken voor Lust for Life. Zij dansen ook in de nieuwe voorstelling ‘Apology’ van United-C die in november in Corrosia! te zien zal zijn. Ik heb hier een preview van gezien en dat was veelbelovend! In het Lust for Life-festival zijn fragmenten van ‘Apology’ opgenomen, dus ik denk dat ik daar echt van ga genieten. Ach, ik denk dat ik zelf overal van ga genieten, trouwens."

Wie?
United-C met ondersteuning van Evant Garden en Lee Mason
Wat?
Het Lust for Life-festival
Waar?
Corrosia! Theater de roestbak & Corrosia! Expo
Hoe laat?
15:00
Prijs?
€ 15,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland