Veranderingen bij Right Next Door Veranderingen bij Right Next Door

“We komen terug als Justin onze tien nummers kent”

, Door Bart Rouw

Veranderingen bij Right Next Door

“We komen terug als Justin onze tien nummers kent”

Door Bart Rouw ,

In de afgelopen vier weken is er nogal wat gebeurt achter de schermen van Right Next Door. Eerst het vertrek van de oude drummer, vrij snel een nieuwe gevonden en daarna besloten om de geplande ep-release toch op te schorten. 3v12/Flevoland vroeg frontman Elbert Rakhorst om opheldering.

“We komen terug als Justin onze tien nummers kent”

Right Next Door is al een aantal jaar een constante factor in het Almeerse bandjescircuit. De rock ´n roll formatie heeft weliswaar niet zo vaak op het podium gestaan, maar waar ze dat wel deden viel het altijd erg in de smaak. Het komt dan ook als een verrassing voor buitenstaanders dat drummer van het eerste uur Rick, in overleg, heeft besloten de band te verlaten.
“De afgelopen jaren zijn druk geweest voor Rick,” legt frontman Elbert uit, “hij is getrouwd, heeft een kind gekregen en is verhuisd naar Bergen op Zoom.” Dit maakte het voor de band moeilijk om de lijn door te zetten die een half jaar geleden werd ingezet.
“In goed overleg hebben we besloten dat het voor de band beter is een drummer te zoeken die beter in het schema past.”

Dat deze nieuwe drummer zich binnen een paar dagen zou aandienen, daar gingen Elbert en bassist Leon niet van uit. Maar uit de collegiale sfeer bood zich een kans aan in de vorm van Justin Jacobs. “Hij is totaal nieuw in bandjesland, maar heeft al wel een paar jaar ervaring op de drums.”

Het  gevolg is dat de geplande ep-release op 21 oktober voor onbepaalde tijd verzet moest worden. “Die show moet gewoon knallen. Het kan niet zo zijn dat de eerste fatsoenlijke ep van Right Next Door wordt weggegeven op een halfbakken feestje,” aldus Elbert. Hoelang de nieuwe release op zich laat wachten, weet hij echter niet. “De hoop is februari. Ik heb ook al aan BG-22-24 doorgegeven dat we terugkomen op de dag nadat Justin onze tien nummers kent.”

Het materiaal op de ep blijft zoals het nu is. “We willen wel een nieuwe foto voor het promotiemateriaal. Daar moet Justin op komen te staan. Maar we gaan ook een gelimiteerde speciale oplage laten maken, met een boekje met foto´s en wat extra materiaal, waar Rick op te zien is. Dit doen we én omdat we op die manier een periode kunnen afsluiten én omdat we Rick´s werk niet willen afdoen.”

Het ziet er voor Right Next Door naar uit dat de aankomende tijd net zo druk wordt als de afgelopen tijd. Houd sowieso de 3v12/F site in de gaten voor de nieuwe release datum, want dat wordt de volgende keer dat de mannen weer live te bewonderen zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland