Support Your Local Heroes in De Meester Support Your Local Heroes in De Meester

Stevige gitaren, razende drums en charismatische frontmannen

, Tekst: Stefan Bosland; Foto's: Bartjan Nieuwerf

Support Your Local Heroes in De Meester

Stevige gitaren, razende drums en charismatische frontmannen

Tekst: Stefan Bosland; Foto's: Bartjan Nieuwerf ,

Support Your Local Heroes is de gratis avond in de Meester waar het publiek kennis kan maken met lokale bandjes.
De jongste editie stond in het teken van stevige rock, hardcore en metal door respectievelijk Wolfhunters, Amongst the Unbroken en Better Left Forgotten.

Stevige gitaren, razende drums en charismatische frontmannen

De zeer energieke Wolfhunters opent de avond. Deze vierkoppige Uithoornse formatie beukt. Elke riff grijpt je vast. Onderbouwd met heerlijke drum- en baspartijen is elk nummer een plezier om naar te luisteren en nodigt uit om mee te deinen op de muziek. Een minpunt waren de pauzes tussen de nummers door. Zeker omdat tijdens de nummers een ware stortvloed aan vermaak voor oog en oor over het publiek werd uitgegoten. Het maakt allemaal niet uit want Wolfhunters rockt en is zeker een aanrader voor een volgend optreden!

Amongst The Unbroken mag rekenen op een grote aanhang en de zaal is inmiddels redelijk vol. Na een strakke opening rolt een muur van geluid uit de band die doet denken aan hardcore waar stiekem toch Slayer-riffs in verstopt zijn. Helaas wordt het niveau waarmee geopend is niet vastgehouden. Zanger David lijkt na twee nummers zijn stem kwijt te raken. Zijn grunts en screams komen er nog prima uit, maar zijn clean-vocals zijn jammer genoeg vals en behoorlijk monotoon. Na een half uur spelen zakt het strakke spel ook wat in.
Maar ATU houdt van zijn publiek en laat dat merken door veel contact te maken met de mensen voor het podium. Stuiterende gitaristen en een headbangende zanger maken het een plezier om naar te blijven kijken. ATU mag hun kunsten ook op Flavourland vertonen en het is zeker een aanrader om een stevige set van deze vijf enthousiaste muzikanten te beleven.

Better Left Forgotten ontstond uit de ashopen van Gematria en laat zien dat de gebroeders Van der Meulen nog lang niet klaar zijn met de muziek. Na lang zoeken hebben zij een vaste bezetting gevonden in de vorm van Robert Constant en Jeffrey Schipper. Opvallend is de variatie. Wordt in het ene nummer nog de zware Tool-achtige riffs gebracht dan staan deze podiumbeesten twee minuten later Adele te coveren! Zanger Boyd zingt dit zonder dat er enige vorm van moeite van zijn gezicht is af te lezen. Na deze gewaagde actie gaan de jongens snel door met hun melodieuze, zware metalen. De band heeft aan het einde van een heerlijk vloeiende set nog een kleine verrassing voor zijn publiek. Zanger David van Amongst The Unbroken wordt nog een keer op het podium gevraagd waarmee een verzwaarde versie van Brittney Spears' nummer Toxic! Uniek, ludiek en een goede grap.
BLF is stevig maar luistervriendelijk en zal in de toekomst meer gehoord worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland