Popronde: Ze Mannschaft @ Endzjin

“Luisteren is meedoen en meedoen is winnen”

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21:00 uur stond Ze Mannschaft in Endzjin.

“Luisteren is meedoen en meedoen is winnen”

Wie: Ze Mannschaft
Wat: Simplistische stonerrock
Waar: Endzjin, 21:00

De band: Ze Mannschaft, een side-project van de heren van The Wrong Jeremies, is de grondlegger van de Totalmusik: een stroming gebaseerd op het voetbal van Cruijf en Michels met de achterliggende gedachte “Luisteren is meedoen en meedoen is winnen”. In meer conventionele hokjestermen mag gedacht worden aan sterke De Staat invloeden met een vleugje Queens Of The Stone Age.

Jeeh!
Hoewel de studentenbunker maar matig gevuld is, toont Ze Mannschaft zijn semi-duitse degelijkheid: het laten zien dat het net zo los gaan voor het barpersoneel als dat het zou gaan voor een volle zaal. Dit wordt ook beloond, want na een nummertje of twee komen ook de buitenstaande rokers even kijken wat er binnen gebeurt. De band speelt met een losse rock ´n roll slordigheid die lekker in het oor ligt.

Meh...
Hoewel de mannen vol overgave en met een goede dosis schwung spelen, laat het technische spel echt iets te wensen over. Waar voornoemde inspiratiebronnen, De Staat en QOTSA, van elk nummer een haast virtuoos kunstwerkje maken, heeft Ze Mannschaft moeite om hun muziek boven een oefenruimteniveau te krijgen. Menig bezoeker blijft achter met de onbewuste vraag of hun charisma de show kan redden.