Popronde: The Surs @ Kunstlinie

"Eigenzinnig, dat was het"

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21:30 uur stonden The Surs in de Kunstlinie.

"Eigenzinnig, dat was het"

Wie: The Surs
Wat: Eigenzinnige, al-dan-niet chaotische alternative-rock
Waar: De Kunstlinie, 21.30 uur

De band: The Surs is een vier mannen tellende band uit Den Bosch, die begin dit jaar zijn debuutalbum “Persona” heeft uitgebracht.

Jeeh!
The Surs produceren een geheel eigen geluid en dat is knap in een tijd van dertien-in-een-dozijn-bandjes. De set is ontzettend afwisselend doordat er wordt geswitcht tussen leadzangers.

Meh...
Dat er wordt afgewisseld wat betreft leadzang is maar goed ook. Alle bandleden hebben een stemgeluid dat je kunt haten of lief hebben. The Surs zegt een band te zijn waarbij het woord “concessies” niet in hun woordenboek voorkomt. Wellicht zouden ze daar toch eens verandering in moeten brengen. Nu is het bij vlagen geen gecontroleerde chaos die je trommelvliezen bereikt, maar zo’n eclectische bedoening dat je oren ervan bloeden.