Popronde: Sideditch @ Kunstlinie

"De uitvoering is even gelikt als het uiterlijk van de bandleden"

Tekst: Daniëlle Petter; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 23:00 uur stond Sideditch in de Kunstlinie.

"De uitvoering is even gelikt als het uiterlijk van de bandleden"

Wie: Sideditch
Wat: Sympathieke melodieuze indierock/popband met bretels
Waar: Kunstlinie Almere, 23:00

De band: De vijfkoppige band uit Overijssel is sinds 2007 bij elkaar. Ze scoren hoge ogen met hun eerste demo “Mary, Me” dat goed is onthaald door 3VOOR12. De heren hebben al wat interessante optredens op hun naam staan zoals het bevrijdingsfestival Zwolle en Hedon en schopten het tot de halve finale van de Grote Prijs Van Nederland.

Jeeh!
Degelijk kan ook heel erg mooi zijn, dat bewijst Sideditch. De muziek zit goed in elkaar en de uitvoering is even gelikt als het uiterlijk van de bandleden. Vooral de drummer en de zanger met zijn mooie diepe stemgeluid springen eruit. Er zitten een aantal knap gespeelde covers in de setlist. Maar de eigen volle stadion-achtige nummers zijn minstens net zo goed, dus covers zijn eigenlijk niet nodig.

Meh...
Op het moment dat zanger zijn jasje uittrekt en een paar keer op de drums ramt lijkt het even los te gaan. Maar helaas, de band blijft toch in een soort keurslijf. Waar aan het begin van het optreden toeschouwers nog nieuwsgierig op de sfeervolle geluiden afkomen, blijkt aan het einde van het optreden een substantieel deel van het publiek ‘m alweer te zijn gevlogen. De band neemt het publiek niet genoeg mee in het optreden waardoor de melancholiek niet aankomt bij de toehoorders. Een beetje meer passie of durf zou de mooie songs naar een hoger niveau tillen.