Popronde: Rufus Kain @ ´t Oor Popronde: Rufus Kain @ ´t Oor

"Zijn teksten gaan rechtstreeks van zijn hart naar die van het publiek"

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal

Popronde: Rufus Kain @ ´t Oor

"Zijn teksten gaan rechtstreeks van zijn hart naar die van het publiek"

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 16:30 uur stond Rufus Kain in Platenhuis ´t Oor.

"Zijn teksten gaan rechtstreeks van zijn hart naar die van het publiek"

Wie: Rufus Kain
Wat: Zanger/liedschrijver
Waar: Platenhuis ’t Oor, 16:30

De artiest: Rufus Kain introduceerde zichzelf als zanger/liedschrijver, omdat hij alles in het Nederlands doet. Hij wordt vergeleken met Boudewijn de Groot en Bob Dylan en heeft sinds zijn debuutalbum in 2010 vele plaatsen gezien, variërend van huiskamers tot aan de grote zaal van Paradiso.

Jeeh!
Kain weet met zijn droge commentaar het kleine publiek in het platenhuis meteen in een goede stemming te brengen. Met zijn gitaar en mondharmonica speelt hij hele minimalistische nummers met teksten die rechtstreeks van zijn hart naar die van het publiek gaan.

Meh
Als je op zoek bent naar goede of mooie zang, dan zit je bij Rufus Kain verkeerd. Zangtechniek komt niet aan bod en soms lijkt het zelfs alsof hij zijn eigen ritme niet kan bijhouden. Niet dat dit Bob Dylan ooit in de weg heeft gestaan, dus misschien schopt hij het nog ver.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland