Popronde: Rachèl Louise @ ´t Boemeltje Popronde: Rachèl Louise @ ´t Boemeltje

"De mooie Rachèl Louise weet 't Boemeltje in te pakken"

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn

Popronde: Rachèl Louise @ ´t Boemeltje

"De mooie Rachèl Louise weet 't Boemeltje in te pakken"

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20:30 uur stond Rachel Louise in ´t Boemeltje.

"De mooie Rachèl Louise weet 't Boemeltje in te pakken"

Wie: Rachèl Louise
Wat: Singer-songwriter
Waar: ´t Boemeltje, 20:30

De band: De Utrechtse Rachèl Louise heeft haar vak thuis geleerd en geperfectioneerd in L.A. Hoewel ze nog maar eenentwintig is hangt wel een air van ervaring en bekwaamheid om haar heen, wat ook duidelijk is terug te horen in haar muziek.

Jeeh!
Bij aankomst staat het instrumentarium van de vierkoppige formatie al klaar: drumstel achterin, gitaar links, bas rechts en een keyboard met een klein krukje erachter vooraan in het midden. Als het moment suprême nadert verzamelt de band zich en worden de laatste knopjes gedraaid en afgesteld. De gitarist is als eerste klaar en speelt het loopje mee van “Always On The Run” van Lenny Kravitz, dat nog even in de kroeg te horen is.
Het eerste nummer begint met enkel Rachèl op haar keyboard. Haar prachtige stemgeluid neemt gelijk de leiding in de muziek en laat die niet meer los. Met humoristische teksten, fijne begeleiding en gematigde ingetogenheid weet de mooie Rachèl Louise ´t Boemeltje in te pakken.

Meh...
Er is weinig op de jonge zangeres aan te merken. De noemers 3FM Serious Talent en 3VOOR12 Hollandse Nieuwe krijg je ook niet voor niks. Haar begeleidende band laat echter wel een steekje vallen. Hoewel het muzikaal om door een ringetje te halen is, staan de heren erbij alsof ze liever iets leukers zouden doen. Bakstenen koppen, bijvoorbeeld.
Daarnaast is er nog een ergernis en dat is het licht in de kroeg. De gekleurde lampen gaan tekeer als adhd-ers op speed. Een bezoeker somde het mooi op: “Wie doet hier het licht?! Het lijkt hier wel een fucking disco!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland