Popronde: No Ninja Am I @ Nieuwe Bibliotheek Popronde: No Ninja Am I @ Nieuwe Bibliotheek

"De muzikaliteit lijkt geen grenzen te kennen binnen de groep"

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal

Popronde: No Ninja Am I @ Nieuwe Bibliotheek

"De muzikaliteit lijkt geen grenzen te kennen binnen de groep"

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 13:30 uur stond No Ninja Am I in de Nieuwe Bibliotheek.

"De muzikaliteit lijkt geen grenzen te kennen binnen de groep"

Wie: No Ninja Am I
Wat: Singer/songwriter uit Amsterdam, live wordt hij geassisteerd door drie muzikanten.
Waar: De Nieuwe Bibliotheek, 13:30

De band: No Ninja Am I is het soloproject van Sander van Munster, maar omdat hij al de verschillende instrumenten niet in zijn eentje kan spelen, wordt hij bijgestaan door Gijs Kerkhoven, Rens van den Boogaard en Liselotte Vermeulen. Zij helpen hem om tegelijkertijd de gitaren, viool, mandoline en de ukelele te spelen en zorgen ook voor de harmonieuze vocalen die Sander leidt.

Jeeh!
De muzikaliteit lijkt geen grenzen te kennen binnen de groep. Sander krijgt als frontman natuurlijk de meeste aandacht van het publiek, maar de zangeres die naast hem staat weet hem heel goed te ondersteunen, wat constant zorgt voor prachtige harmonieën. Het meest opvallende van het optreden is de viool. Deze komt in sommige stukken subliem en geniaal naar voren en zorgt voor kippenvel. Zo mooi.

Meh…
De liedschrijver neigt met zijn teksten en melodieën naar de melancholische hoek. Nu is dat geen probleem in een donkere kroeg of poppodium, in de goed verlichte bibliotheekhal verliest de muziek veel van deze sfeer en gaat het effect jammerlijk verloren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland