Popronde: Gerhardt @ De Meester

"Het gevoel van een fietstocht in de zomer"

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22:00 uur stond Gerhardt in De Meester.

"Het gevoel van een fietstocht in de zomer"

Wie: Gerhardt
Wat: Popmuziek met een cultureel verantwoord randje
Waar: De Meester, 22:00

De band: Gerhardt is een duizendpoot: hij blinkt uit in zang en speelt daarnaast gitaar, piano en percussie. Ook is hij geen onbekende in bandjesland. Zo heeft hij gespeeld in Beans & Fatback en tourde hij samen met Tim Knol. Begin dit jaar kwam zijn solodebuut uit en ondertussen is hij 3FM Serious Talent en 3VOOR12’s Hollandse Nieuwe. Doet-ie goed.

Jeeh!
Gerhardt wordt vergezeld door een zeer goede band, wat zijn eigen kunnen alleen maar versterkt. Als de band, na wat vertraging, aan het eerste nummer begint wordt de overdonderende energie meteen duidelijk. Het heeft het gevoel van een fietstocht in de zomer: even lekker weg, energiek en zonnig. Ook de show zit goed in elkaar. De muzikanten maken contact met het publiek en Gerhardt zelf entertaint met Bowie-esque danspasjes. Een genot voor het oor en het oog. 

Meh...
Het enige echte negatieve aan het hele gebeuren is dat de band twintig minuten te laat begint. Door een lakse organisatie mogen de acts in de Meester op hun eigen drumstel spelen en de enkele dienstdoende technieker kan het niet bijbenen. Maar als het drumstel eindelijk staat verwachten de muzikanten ook nog een complete soundcheck, wat resulteert in nog meer onnodig wachten. Gelukkig is Gerhardt het wachten waard.