Popronde: Fabian @ La Mancha

"Fabian past perfect tussen de tapas"

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Nico Reinders ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21:30 uur stond Fabian in La Mancha.

"Fabian past perfect tussen de tapas"

Wie: Fabian
Wat: Singer/songwriter met blues, folk en Spaanse invloeden
Waar: La Mancha, 21.30

De band: Fabians mix tussen folk, hiphop, blues en Spaanse muziek krijgt meer en meer erkenning: de band is genomineerd voor de Haagse Popprijs en werd tweede op de Grote Prijs van Zuid-Holland. Inmiddels heeft dat ook de eerste videoclip opgeleverd: Dia de Verano is onder andere op de JijBuis te zien.

Jeeh!
Een goede match: tussen de tapas past Fabian perfect. De opbouw van de set is ook goed. Singer/Songwriter in het begin en bij elk nummer wat extra groove en Spaanse flavour. Het enthousiasme waarmee Fabian zijn nummers brengt is ook te prijzen.

Meh...
Als in een tentje verderop een andere act begint te spelen, overstemt dat het rustige geluid van Fabian - ondanks de knijters van speakers in het kleine restaurantje. Bovendien is het optreden wel enthousiast, maar technisch gezien is de zanger nét niet goed genoeg om het optreden over de spreekwoordelijke edge te krijgen. Vooralsnog is het gewoon erg leuk. Niet meer, niet minder.