Popronde: Barbarella @ De Meester

"Dudes doen wat ze moeten doen"

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Melissa Duijn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 23:00 uur stond Barbarella in De Meester.

"Dudes doen wat ze moeten doen"

Wie: Barbarella
Wat: Geen roze, maar rossen.
Waar: De Meester, 23.00 uur

De band: Barbarella is een slechte futuristische film uit het verleden, met Jane Fonda in de hoofdrol. Barbarella is ook een stonerrockbandje uit Nijmegen. Een band die met genadeloos gitaarwerk ritmisch op de trommelvliezen beukt. De band belooft al heel lang een cd, die komt er als het goed is bijna aan - op mixen en mastering na is hij af.

Jeeh!
Dit is een genot voor oog en oor. Op het podium staan dudes die oprecht hart hebben voor het genre dat ze eruit beuken: stoner. Het werkt en zit goed in elkaar. Deze dudes doen wat ze moeten doen. Barbarella heeft in het najaar van 2011 behoorlijk wat optredens op de agenda staan en dat is logisch: het genre is zeer populair. In de behoorlijk drukke popzaal heeft het publiek een oprechte smile.

Meh...
Het genre waarin de band valt is niet nieuw - integendeel. De wegen zijn bewandeld en voor een groot deel zelfs al gerenoveerd. Om daar nog iets aan toe te voegen, moet een muzikant ongekend briljant zijn of de plank volledig misslaan. Beide gaan in ieder geval niet op. De plank wordt zeker niet gemist, maar van vernieuwing of originaliteit is ook weinig sprake.