Popronde: A Polaroid View @ Kunstlinie Popronde: A Polaroid View @ Kunstlinie

"Uitgekiende composities zonder al teveel poespas"

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Popronde: A Polaroid View @ Kunstlinie

"Uitgekiende composities zonder al teveel poespas"

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20:00 uur stond A Polaroid View in de Kunstlinie.

"Uitgekiende composities zonder al teveel poespas"

Wie: A Polaroid View
Wat: Energieke, hedendaagse poprock uit de Amsterdamse grachtengordel
Waar: De Kunstlinie, 20.00

De band: Begin 2011 liet A Polaroid View zich horen via een EP. De jonge Amsterdammers flirten met de 80's: stotterende gitaarrifs en veel nadruk op toetsen. Dat deze band Yeasayer als inspiratiebron noemt, is geen verrassing. Ook niets mis mee, trouwens.

Jeeh!
Dit is een leuk bandje. Ze spelen uitgekiende composities zonder al teveel poespas. Lekker uptempo en op de juiste momenten twee- of driestemmig. De setlist is even gevarieerd als eenduidig, met een hitje als afsluiter. Jazeker, muzikaal gezien zit dit allemaal wel snor. Voeg daar een flamboyant bekrulde basseuze aan toe en ineens staat er een puik optreden op de bühne.

Meh...
Wat ik me afvraag: waarom beginnen ze een kwartier te laat? In die eerste vijftien minuten hadden ze misschien wat extra bezoekers kunnen trekken van "de andere kant", waar hordes mensen wachtten op het openen van de deuren richting het theaterconcert van de Haagse collega's Kane.
Verder waren de stiltes tussen de nummers zo pijnlijk dat Tarantino ze zou kunnen hebben bedoeld met "uncomfortable silences". Dat was wat jammer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland