Het gaat goed met Vine-Yard

“Dit hadden we niet verwacht”

Door Bart Rouw ,

Vine-Yard heeft al heel wat lokale accolades behaald. Maar, langzaam maar zeker, zijn ze bezig met hun lokaal in nationaal te veranderen en laten zij de rest van Nederland zien wat zij kunnen. Zo ook in Amsterdam. 3v12/Flevoland sprak met zanger Maurice Bolier.

“Dit hadden we niet verwacht”

Aanstaande drie december staat Vine-Yard in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Vine Yard, je weet wel, die Drontse punkband die in 2009 Flavourland won en daarna alleen maar bergopwaarts ging. De band die als hij voor iedere keer dat hij met Green Day wordt vergeleken een kwartje zou hebben gekregen nu aan het rentenieren zou zijn op de Bahama´s. De band die zoveel energie in een optreden stopt dat Duracell ze wilde als vervanging voor het konijn.
Ja, die ja.

Maar, de Amsterdamse Popprijs dus. Hoe komt een Drontse band daar verzeild? “Onze drummer, Guido, woont in Haarlem. Kennelijk is dat genoeg om in Amsterdam mee te mogen doen, dus dat hebben we ook maar gedaan.” En hoe! In de rondes die leidde tot de finale kregen zij te horen dat `ze strak en energiek spelen´ en dat ze `mooie punkjongens zijn´. Hiervan is zeker de helft waar. Van de dertig deelnemers wist Vine-Yard door te stoten tot de laatste zes: “Dit hadden we echt niet verwacht. We begonnen in Panama, wat trouwens echt heel stoer is. Daar speelde we gewoon ons setje en mochten we opeens door. Terwijl we in het Nederlandse hipster-Mekka tegen indie-rock bandjes speelde!” Hierna volgde een halve finale in Paradiso. “Daar gingen we ook, tegen alle verwachtingen in, door.” Bescheidenheid siert de mens.
Dit alles resulteert in een finale plaats in de grote zaal van de Melkweg. Op drie december zal Vine-Yard dus knokken voor de titel “Beste band van Amsterdam” en proberen in de voetsporen van Yori Swart en Klopje Popje te treden.

Maar er is meer! “Ik kan vertellen dat Rock & Roll Highschool Bookings interesse heeft getoond in ons en dat we daar mee bezig zijn. Verder zitten we in de voorselectie voor de 3FM Serious Talent voor het aankomende voorjaar. Man, ik vind het zo vet, het begint nu echt lekker te lopen!”
Het gaat goed met Vine-Yard.