Hakken en moshen in de Underground Hakken en moshen in de Underground

Resistor en Aux Raus laten zien dat harde muziek ook feestmuziek kan zijn

, Tekst: Nico Glas; Foto's: Anne-Marieke Zaal

Hakken en moshen in de Underground

Resistor en Aux Raus laten zien dat harde muziek ook feestmuziek kan zijn

Tekst: Nico Glas; Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

Keiharde herrie, maar toch lekker dansen? Dat kan zeker bij Aux Raus en Resistor. Al gabberend en ravend gaat de Underground gebukt onder het gitaarspel en techno-geluiden van deze twee bands. 3voor12/Flevoland was erbij en deed verslag.

Resistor en Aux Raus laten zien dat harde muziek ook feestmuziek kan zijn

Het is feesten geblazen in de Underground te Lelystad. Gabberpunk-formatie Aux Raus staat samen met de Almeerse band Resistor de boel op te schudden in het poppodium. Een aantal weken geleden stond Haribo Macht Kinder Froh op hetzelfdepodium en liet daarbij zien dat je harde herrie heel goed kan combineren met techno, dance en rave geluiden. Deze trend wordt op deze avond heel mooi doorgezet.

Resistor is een band uit Almere die zichzelf bestempelt als “Rave’n’Rock” en weet dat zeer goed over te brengen. De band is begonnen als side-project van zanger Dennis Jansen en gitarist Wietze Vink van de Almeerse hardcore band For Blood And Vengeance en beatmaker Dick Roseboom. Op het podium doen zij ook waar ze goed in zijn; keihard rocken! De frontman blijft gedurende het hele optreden over het podium stuiteren en probeert iedereen een stukje van zijn energie te geven. Iets wat maar matig lukt. Er bewegen hier en daar een aantal hoofdjes en af en toe komt er een voetje van de vloer.

De avond zelf is natuurlijk voor Aux Raus. De twee heren verantwoordelijk voor deze Gabberpunk-formatie (Luuk Bouwman en Bastiaan Bosma) zijn twee bekenden in het clubcircuit. Zij doen al wat jaartjes mee en hebben er blijkbaar genoeg van. Jazeker, Aux Raus stopt er mee. Na vijf jaar de muziekscene onveilig te maken doen ze nu voor het laatst Nederland aan met een afscheidstournee. In de Underground komen bij de heerlijke hardcore techno-loopjes eindelijk de voetjes, al hakkend en moshend tegelijk, van de vloer. Er gaan nog geen tien minuten voorbij of de frontman heeft zijn kont al uit zijn broek gehaald en alle remmen gaan los.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland