Wie is Sander Braam?

“Ik vind het gewoon lekker om samen herrie te maken”

Door Anne-Marieke Zaal ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Sander Braam.

“Ik vind het gewoon lekker om samen herrie te maken”

Sander Braam (1990), ook wel ‘Braam’ genoemd door vrienden, woont al bijna zijn hele leven in Almere. Na een tijdje in een kraakpand te hebben gewoond, is hij nu weer ingetrokken bij zijn vader. Wanneer Sander zich niet bezighoudt met zijn opleiding Kunst & Cultuur is hij waarschijnlijk bezig met gamen, het organiseren van kleine evenementen, kunst en zo nu en dan is hij te vinden op zijn skateboard. Daarnaast is hij altijd fanatiek bezig met muziek; naast een korte drumperiode en hier en daar wat gitaarspel, zong Sander steevast in diverse bandjes. Toen in 2010 zijn oude band Hangslot werd opgeheven, werd de vierkoppige punkband Flotz opgezet. Hier verzorgt Sander tot op heden de zang. Met nummers zoals "Tepelloze Teringvlieg"  en een bandnaam die is afgeleid van het geluid van een drumstok die uit een zweterige navel wordt getrokken, mag het wel duidelijk zijn dat Sander en zijn band niet schromen om Almere eens iets niet alledaags te laten horen. Tijd om te zien wat Sander te zeggen heeft op onze twaalf vragen.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ik heb meerdere favoriete plekken; m’n slaapkamer, het strandje en het Beatrixpark. Het ligt er eigenlijk ook aan waar mijn vrienden zijn.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Dat is de Herberg, ik zit daar regelmatig met mijn vrienden lekker aan het bier.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Dat vind ik moeilijk te zeggen aangezien er enorm veel talent is in Flevoland. Iedere artiest is eigenlijk wel een parel.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscène?
Ik denk vooral de beginnende bands/artiesten. Aangezien het voor hen moeilijk is om wat van zich te kunnen laten zien.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik heb echt een schijthekel aan Tokio Hotel en aan "emo" muziek. Maar iedereen moet gewoon zijn ding doen.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Politiek, nieuws, het leven en alles wat er om me heen gebeurt.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Loud, Proud & Punk.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
School, werk, muziek maken en rondhangen met vrienden.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziek scène?
Punkherrie. Of hoe ik het tegenwoordig zeg: bagger, bagger uit Almere!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik luister af en toe wel eens de Hitzone cd’s en andere top 40 meuk.

En, hoe is het verder?
Verder gaat het prima, druk bezig met van alles en nog wat. Ik ben de laatste tijd vooral druk met het organiseren van kleine evenementen voor 2011 en 2012. Druk met Flotz, nummers schrijven, op zoek naar gigs. Dit allemaal om de Almeerse muziek/punkscene actief te houden.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ja, komt er dan ooit nog een tijd dat de gemeente op tijd is met antwoorden? En verder: Cheers & Beers!