Wie is Kelly Keet? Wie is Kelly Keet?

"Ik wil beroemd worden"

, Door Anne-Marieke Zaal

Wie is Kelly Keet?

"Ik wil beroemd worden"

Door Anne-Marieke Zaal ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscène uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week een blik op Kelly Keet.

"Ik wil beroemd worden"

"Ik wil beroemd worden" schrijft ze. "Dat zei ik vroeger ook altijd tegen mijn ouders wanneer ze me vroegen wat ik later wilde worden." Eigenlijk heeft ze die wens nog steeds en ondertussen is ze al goed op weg! Kelly Keet (1981) is al sinds 2009 de zangeres van de band Kelly’s Vacation. Op haar twintigste was ze druk in de weer met haar toenmalige meidenband DARE, waarmee ze ook meermaals in het buitenland heeft gespeeld. De muzikaliteit heeft er altijd wel ingezeten, maar om haar zangkunsten te verbeteren heeft ze 3 jaar lang zangles genomen bij Babette Labije, die nu werkzaam is als zangcoach bij The Voice Of Holland. Ook buiten de muziekwereld is Kelly goed bezig. In het dagelijks leven werkt ze als Fashion Host (manager) bij twee winkels van Scotch & Soda in Amsterdam. Dit heeft ze mede bereikt door de HBO-opleiding modemanagement te doen. Naast haar werk is ze ook graag bezig met kleding en mode. Zo shopt ze graag naar kleding voor optredens. Ze speelt namelijk zelden tot nooit in dezelfde outfit. Op dit moment woont Kelly al zo’n 7 jaar in Hilversum, maar komt ze regelmatig in Almere om met haar band te oefenen en te stappen met haar vriendinnen.
Om nog meer over Kelly te weten te komen, stelde 3voor12/Flevoland haar onze twaalf vragen.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ad Smit Soundservice! Hier repeteren we altijd met Kelly’s Vacation, de sfeer is er altijd erg gezellig.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Als ik een drankje ga doen heb ik geen vaste plek. Ik ben onder andere te vinden in de Vorstin, Felix (Hilversum) en de Waterhole (Amsterdam).

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Uh sorry, daar zit ik niet genoeg in.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziek scène?
Lastige vraag, daar kan ik, ben ik ban, geen antwoord op geven.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik hou zelf niet van Nederlandstalig. De personen die van mij echt mogen zwijgen zijn Frans Bauer en Marianne Weber. En op wereldniveau mag van mij Celine Dion haar koffers pakken en nooit meer terug komen.... Haha.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Verschillende stijlen/personen zijn voor mij een bron van inspiratie. Ik hou van dance, electro, rock, pop en jazz. Personen die mij op dit moment inspireren zijn Anouk, Adele en bands zoals Go Back To The Zoo.
Op festivals, zoals Lowlands en Rock Werchter, vind ik het te gek als ik na het festival weer (voor mij) nieuwe bands heb ontdekt. Daar kan ik dan veel inspiratie uithalen.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Leef voor de volle 100%, zo krijg je nooit spijt. Sta positief in het leven, dan is het leven positief voor jou.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk als Fashion Host voor een team van twee winkels in Amsterdam. Na het werk hou ik van lekker luieren op de bank, drankje doen met m’n vriend of vriendinnen.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscène?
Met Kelly's Vacation kunnen wij als rock/pop band veel toevoegen, door onze eigen muziek en door onszelf. Kelly's Vacation is rock, pop en gezelligheid. Topmuzikanten die ieder het beste uit de band willen halen. Persoonlijk kan ik mijn stem, muzikaliteit en persoonlijkheid toevoegen. Ik kan door middel van zingen en muziek maken mijn gevoelens laten horen. Dit is best eng, want je gaat echt met je billen bloot.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Vroeger was ik toch wel fan van Take That en Peter Andre. Maar ook op K-otic kon ik flink uit mijn dak gaan. Haha, ik heb me er nooit voor geschaamd geloof ik. Nu heb ik een hele brede muzieksmaak, maar afwijkend kan ik het nog steeds niet noemen.

En, hoe is het verder?
Haha, goed!

Wat wil je verder nog kwijt?
Hou Kelly’s Vacation in de gaten! Ik wil namelijk nog steeds beroemd worden!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland