Rocken in de Underground Rocken in de Underground

Face Tomorrow had afgezegd, maar het feestje ging door!

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal

Rocken in de Underground

Face Tomorrow had afgezegd, maar het feestje ging door!

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

De Underground in Lelystad zou negentien november eigenlijk podium bieden aan Face Tomorrow, Death Letters en The Hot Stewards. Nou zijn de laatste twee gewoon doorgegaan, maar Face Tomorrow moest afzeggen wegens een zieke frontman. Als invaller is S As In Assassins gekomen om de line up compleet te maken.

Face Tomorrow had afgezegd, maar het feestje ging door!

 Zaterdag negentien november 2011. Het poppodium de Underground  in Lelystad zou eigenlijk klaar staan voor emo-rockband Face Tomorrow. Helaas was de zanger gegrepen door de griep en kon hij het niet redden. Als invaller hebben zij S As In Assassins naar voren gehaald en staat deze band samen met de Rotterdamse rockduo Death Letters en rock-feestband The Hot Stewards in de Underground.

De aftrap was voor S As In Assassins (probeer dit niet uit te spreken). Een wat melancholische vertoning dat in sterk contrast staat met de andere optredende acts. De spat zuivere samenzang zorgt hier en daar voor het nodige kippenvel, maar daar blijft het ook bij. Ze maken geen muziek waarop een dansvloer helemaal los kan gaan en dat is wel waar de menigte voor komt.

De jonge Rotterdammers van Death Letters zijn daarentegen niet te houden. Het rock duo stuitert de hele set lang over de planken. De drummer is natuurlijk wat plaatsgebonden, maar ook hij barst van de energie. De zanger annex gitarist weet tijdens zijn wilde gitaarpartijen zijn stem onder perfecte controle te houden. De Death Letters doet dienst als voorprogramma, maar dat is niet helemaal terecht. Gekeken naar muzikaliteit zijn deze twee twintigers absoluut een muzikaal hoogtepunt.

Niet voor niets wordt er gezegd dat er naar muzikaliteit gekeken moet worden, want wanneer het op vermaak aankomt is de Underground goed geslaagd in hun programmering. De jaren ’80 cover band The Hot Stewards weten namelijk echt hoe een feestje gemaakt moet worden. Alle bekende zoetsappige “love songs” uit de tachtiger jaren worden omgetoverd tot stevige rock nummers. Van Don’t You Want Me tot hun nieuwste single You Spin Me Right Round, alles komt langs en overal wordt op gesprongen. Muzikaal zit het prima in elkaar, al is het voor de hand liggend en niet heel uitdagend. The Hot Stewards weten waar ze goed in zijn en dat is de zaal waar ze spelen op de kop gooien. Dat hebben ze ook gedaan. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland