Laatste voorronde Vers levert een verrassend resultaat op Laatste voorronde Vers levert een verrassend resultaat op

“Applaus voor je eigen zatte harses”

, Door Heleen Wever

Laatste voorronde Vers levert een verrassend resultaat op

“Applaus voor je eigen zatte harses”

Door Heleen Wever ,

Afgelopen vrijdag werd in de BG-22-24 te Almere-Haven de laatste voorronde van Vers gehouden. Drie bands en een vrouw met een geweldige strot streden om de laatste, felbegeerde plaats in de ‘Vers’-finale. Lees hier wie er geslacht werden en wie de zaal zo stil kregen dat zij het wel haalden.

“Applaus voor je eigen zatte harses”

De laatste voorronde van Vers begint stipt om negen uur. Zangeres Samora moet na haar optreden namelijk direct naar De Meester om daar Psicho te supporten tijdens zijn albumreleaseparty. Gelukkig is er al veel volk aanwezig in de BG-22-24 in Almere-Haven.

Samora brengt soul met dubstep-, reggae- en hiphopinvloeden. Met haar geweldige stemgeluid en sterke looks pakt ze iedereen in. Helaas was er duidelijk gehaastheid te bespeuren in haar set.

Na dit soulvolle optreden volgt een brute overgang naar keiharde metalcore. The Forgotten Gods uit Dronten beuken en screamen van het podium. Met hun zeer korte setje hebben ze echter wel heel weinig materiaal om zich echt te profileren.

Voor Future Set Forever is dit het eerste echte optreden. En dan ook nog met een invalgitarist omdat de vaste gitarist, very rock ’n roll, zijn vinger heeft gebroken tijdens het turnen. Daar valt echter weinig van te merken tijdens hun melodieuze mix van hardrock en metal. Wanneer David van der Griend de band komt joinen om een partijtje mee te grunten barst de BG bijna uit zijn voegen door de tomeloze energie op én voor het podium.

Afsluiter van de avond is rockband We Against Us. De muziek is als een doenbaar chickie: strak en lekker, maar de zanger wordt door zijn ‘licht’ arrogante houding niet door iedereen in het publiek gewaardeerd. Als hij wat minder zou lullen en meer zou zingen zal niemand meer om deze band heen kunnen. Want wat een funky rock en wat een zalig rauw stemgeluid heeft die Lucas Pruim.

Na alle optredens is het dan tijd voor de ‘vleeskeuring’. Het concept van Vers is gedurende de avond al meerdere keren uitgelegd door moderator Leon Olmo van Kranen en presentator en ex-Verswinnaar Zeph van der Plas: als je een act om te slachten vindt maak je een ontzettende herrie en als je de act om te smullen vindt blijf je muisstil. De fans van We Against Us hebben echter al zoveel biertjes in hun mik en wietwalm in de longen dat zij dit tijdens de stemming geheel vergeten. Terwijl hun idolen al shht-gebarend op het podium staan, joelen zij heel Almere-Haven wakker.

De band waarvoor uiteindelijk de minste herrie wordt geproduceerd is podiummaagd Future Set Forever. Zij zullen zes januari in de Kunstlinie te Almere-Stad strijden om de felbegeerde titel ‘Verste band van Flevoland’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland