Hongerige jagers in Kraggenburg Hongerige jagers in Kraggenburg

GEM speelt het laatste album live bij Brennels Buiten

, Door Nico Reinders

Hongerige jagers in Kraggenburg

GEM speelt het laatste album live bij Brennels Buiten

Door Nico Reinders ,

De in 2003 opgerichte GEM is een energieke rock-band uit Utrecht die, door onder andere een optreden tijdens Noorderslag in 2004, een succesvolle start hebben gemaakt. Geplaagd door een aantal bezettingswijzigingen is het wat stil geweest. Hun laatste album Hunters Go Hungry werd afgelopen zaterdag live gebracht bij Brennels en 3v12/F deed verslag.

GEM speelt het laatste album live bij Brennels Buiten

Maurits Westerik (leadzanger GEM) is niet met de lampion op pad op deze elfde november, maar komt naar de strandtent in Kraggenburg en zingt daar de nummers van het meest recente album "Hunters Go Hungry".

Een Hammond, compleet met Leslie, een uitgebreid drumstel en een drietal (bas)gitaar-plekken op het podium, het beloofd veel goeds.
En dat is het ook, van vrolijke popliedjes tot soms bijna symphonische werkjes, het hele album komt voorbij en de avond is voorbij voor je er erg in had. Ondanks de enkele kletskop achter in de zaal is het publiek, uit alle leeftijdsklassen, duidelijk aan het genieten van een mooi stuk muziek.

Opvallend is het drumwerk van Bram Hakkens (Kyteman, Dazzled Kid). Maar, alleen hem noemen zou te kort doen aan de prestaties van de overige bandleden gitaristen Arjan Kamphuis, Michiel Bel, basist Daniel Rose en toetsenist Arjen de Bok.

Tot slot nog credits voor de mensen achter de knoppen bij Brennels, de meegebrachte oordoppen zijn voor de verandering alleen nodig vlakbij de luidsprekers. Hier kan nog menige muziekzaal een voorbeeld aan nemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland