Evant Garden in de Grote Prijs van Nederland finale

Sterke performance overtuigt jury

Door Bart Rouw ,

Het is alweer even geleden, maar dat maakt het niets minder nieuwswaardig: Evant Garden is door de halve finales heen en mag tien december strijden om de Grote Prijs van Nederland. Geen gemakkelijke opgave. 3v12/Flevoland sprak met Chris Kikic over de behaalde overwinning en de strijd die nog komen gaat

Sterke performance overtuigt jury

“Een sterke frontman, meeslepende set-opbouw en mooi uitgewerkte songs.” Dit was wat de jury te zeggen had over Evant Garden tijdens de laatste halve finale van de Grote Prijs van Nederland, eind september in de P60 te Amstelveen. De avond in zijn geheel werd als volgt bestempeld: “Dit zijn bands die hun sound en vorm al hebben gevonden en dus niet meer zoekend zijn. Ze weten wat ze willen en dat was te horen. Het is voor ons nu moeilijk een keuze te maken.” Die keuze viel uiteindelijk op Evant Garden, waardoor de mannen verzekerd zijn van een plek in de finale. De bands die het de jury zo moeilijk maakten deze avond waren The Pikeys, Try Acrobatics, Audiofeel, Sparrow Falls en, natuurlijk, Evant Garden.
Dat de jury geen woord loog over de kwaliteit van de avond blijkt uit de uiteindelijke line-up voor de finale. Deze wordt voor de helft opgemaakt door bands uit de laatste ronde. Waar Evant Garden op de avond zelf hoorde dat ze door waren, kregen The Pikeys en Sparrow Falls een finaleplaats via de wildcards. De andere finalisten zijn Woot, The Information en Stefany June.

Maakt dit Evant Garden nerveus? “Nee. We hadden niet verwacht zover te komen, maar nu we er zijn willen we eigenlijk ook wel winnen”, antwoordt de immer nuchtere Chris Kikic hierop. “Daarnaast kunnen mensen ons steunen door op ons te stemmen voor de publieksprijs.” Je kan hier je stem uitbrengen.
“Via de band zijn er ook goedkopere kaarten te krijgen. Als je dan toch komt, scheelt het weer net even als je dat via ons doet.” De kaarten kosten twaalf-vijftig in de voorverkoop, maar via Evant Garden kan je ze kopen voor een tientje. Dit kan hier, met de kortingscode EVG19. “Mensen kunnen ons sowieso bereiken via facebook of via evantgarden@gmail.com.”

Wanneer?
10 december 2011
Wie?
Stefany June, The Pikeys, Sparrow Falls, The Information, Woot maar vooral Evant Garden!
Wat?
De finale van de Grote Prijs van Nederland
Waar?
The Max zaal van de Melkweg (Amsterdam)
Hoe laat?
19:15
Prijs?
€ 14,50 (€12,50 in de vvk)