Wie is Robin Day? Wie is Robin Day?

“Vunzige 80's rocksound”

, Door Chantal de Reijke

Wie is Robin Day?

“Vunzige 80's rocksound”

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Robin Day.

“Vunzige 80's rocksound”

Robin Day (24 november 1980) zat in groep acht toen hij wilde gaan drummen. De reden? Een concert van Guns N’ Roses dat hij toen zag. Het gevolg daarvan was een paar jaar airdrummen, tot hij een drumstel kreeg en het echte werk kon beginnen. Deze Freaking Hotdog (en ook ex-Snakes in the Mailbox-drummer) speelt ook nog gitaar en piano, daarmee begon hij een jaar na het drummen.  Op zijn twintigste feestte hij er op los, maar inmiddels is hij een aantal wilde haren wel kwijt. Hij woont al 4 jaar samen en weet precies wat het geheim van een relatie is: je moet elkaar wat ruimte geven.
Sinds zijn vierde woont deze half-Brit in Almere en dit bevalt nog steeds prima. In het dagelijks leven kunnen we hem bij een online marketingbedrijf vinden, als afdelingsdirecteur. Naast muziek houdt hij nog van sport en reizen. Hoewel hij niet echt een held heeft, was hij wel onder de indruk van Heath Ledger in zijn rol van The Joker in de laatste Batman film.
Naast een muzikale manusje-van-alles ook nog eens iemand met vele interesses dus. Wij willen graag meer weten en stellen dus de vraag: ‘Wie is Robin Day’?
 

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ik heb niet echt één favoriete plek, maar zolang er een podium en een tap staat, ben ik al gauw in mijn sas.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Zelf ben ik niet zo een kroeghanger, maar als ik bekijk waar ik de laatste tijd mijn biertjes genuttigd heb, is De Meester denk ik toch de winnaar.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Op dit moment zijn er een aantal bandjes leuk aan de weg aan het timmeren. Een echt parel kan ik nog niet aanwijzen, omdat ik mij er nog niet genoeg in verdiept heb. Ik vind overigens wel dat er de laatste een grote en leuke verscheidenheid aan stromingen aan het ontstaan is binnen Flevoland.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik denk dat veel mensen (en dan met name vooral buiten Flevoland) nog onderschatten dat er heel wat getalenteerde muzikanten in Flevoland bivakkeren en dat dat nog niet echt erkend wordt. Kijk maar naar 3voor12 Flevoland; dat bestaat ook nog niet zo lang!

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik heb persoonlijk echt helemaal niets met bands als The Rasmus.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Elke keer weer put ik inspiratie uit oude dvd's van concerten van Guns N' Roses, vooral die van Parijs 1992 is echt koning. De manier waarop zij muziek maakten en op het podium stonden is fantastisch: ongecompliceerd en lekker strak.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
"Try not to become a man of success but rather to become a man of value". Overigens doet de quote "Rock n f'n roll" het ook goed bij mij.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben afdelingsdirecteur binnen een online marketing bedrijf en in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk muziek te schrijven en te maken. Ik speel drums in The Freaking Hotdox - die is even, zoals band is vorig jaar ergens gestopt met bestaan.
Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Rock and fucking roll! Oh, en ongebreideld muzikaal enthousiasme.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Foute jaren-80-hits...

En, hoe is het verder?
Prima! Ik leid een druk leven waarin ik voor mijn werk veel moet reizen, maar wanneer ik ook maar een momentje de tijd krijg, grijp ik naar mijn muziekinstrumenten. 's Avonds pak ik vaak de gitaar en een goede whiskey voor de inspiratie.

Wat wil je verder nog kwijt?
Op dit moment zijn mijn 'muziekmaatje' Richard Franchimon (ex-Snake in the Mailbox en bekend van Rockaoke) en ik bezig met een rock-'n-rollproject die de vieze, vunzige 80's rocksound weer terug moeten brengen. Interesse iemand?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland