Wie is Moreno Daans? Wie is Moreno Daans?

"Zolang ik leef blijf ik realistisch optimistisch"

, Door Bart Rouw

Wie is Moreno Daans?

"Zolang ik leef blijf ik realistisch optimistisch"

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Moreno Daans.

"Zolang ik leef blijf ik realistisch optimistisch"

Moreno Daans (1984) is in de volksmond beter bekend als de nederhop-rapper Psicho, aangesloten bij de Blocq van Kuffeler. Dit is een vocatie die hij heeft opgepakt toen hij vijftien was, en eigenlijk nooit meer heeft los gelaten. Zijn inspiratie om de mic op te pakken haalde hij bij de rappers van die tijd: Tupac, Biggie Smalls en A Tribe Called Quest, onder anderen.
Zijn tiende verjaardag staat hem nog in zijn geheugen gegrift. Hij kreeg namelijk een pak, een boek en een dekbedovertrek van een andere held van hem, Michael Jackson. De minder bijzondere dagen van het jaar vulde hij voornamelijk met school, spelen met vriendjes en zijn Super Nintendo.
Vijf jaar na het vinden van zijn passie werkte Moreno bij de Blokker. Rond deze tijd kwam ook de keuze te stoppen met school en zich te focussen op het maken en produceren van muziek.
Tegenwoordig houdt Moreno zich veel met jongere, aspirerende rappers bezig. Hij geeft workshops en produceert beats voor hen. Niet verwonderlijk dat hij als inspiratie mensen noemt die ook veel voor anderen gedaan hebben, zoals Martin Luther King en Malcom X. Zoals hij het zelf het beste verwoordt “probeer ik God voorop te zetten, dan liefde, en aan het einde van het lijstje ben ik maar een mens. Met mijn goede en slechte eigenschappen probeer ik zo positief mogelijk te zijn. Zo maak ik muziek menselijk.”
Deze week stellen wij de vraag: Wie is Moreno Daans?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Mijn favoriete plek in Flevoland is de Esplanade aan het Weerwater in Almere Stad, omdat ik daar veel van mijn mooiste momenten on stage heb ervaren.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Ik ben niet zo´n drinker. De kelder van poppodium de Meester is waar ik elke week oefen, dus dat is mijn stamkroeg, denk ik.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
De Blocq van Kuffeler!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
De Blocq van Kuffeler en G-Mez.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Muziek is een vorm van mening uiten. Ik vind dat iedereen het recht heeft om zich, onschadelijk richting anderen, te uiten op welke manier dan ook. En daarnaast vind ik dat je mensen, dus ook artiesten, pas kan veroordelen als je hen en hun muziek echt kent. Dus ook muziek waar ik mij niet in kan vinden moet de ruimte krijgen.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Een hele goed vriend en neef van mij, Jeffrey Smedeman aka Ainit-D, is pas geleden overleden aan leukemie (rust in vrede, broer!). Hij was een top zanger en een top artiest die Nederland helemaal zou gaan veroveren. Hij stond zelfs op het punt om dat te doen, sterker nog, wij stonden op het punt om dat te doen. zijn positiviteit was ongekend en aanstekelijk. We deden heel veel samen in en om muziek, zoals optreden, teksten schrijven en produceren, maar hij heeft het niet mogen halen helaas. Hij is mijn grootste inspiratiebron.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Leef de tijd met liefde!

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Werken aan muzikale projecten die mijn carrière bevorderen.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Een leerzame, gedoogde en toch soms rauwe mix van rap, hiphop en dubstep.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Nou, ik hou van heel veel soorten muziek en daar schaam ik me totaal niet voor. Hiphop en soul natuurlijk maar ook r&b, crunk, popmuziek en dubstep. Mijn raarste is denk ik Die Antwoord, maar dat vind ik hoogstens grappig.

En, hoe is het verder?
Verder gaat alles goed, zolang ik leef blijf ik realistisch optimistisch.

Wat wil je verder nog kwijt?
Mijn muziek en mijn liefde, die beide te downloaden zijn op www.psicho.nl.
Liefde!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland