Wie is Jerry Kong A Sam? Wie is Jerry Kong A Sam?

"Prima bron om frustratie om te zetten"

, Door Chantal de Reijke

Wie is Jerry Kong A Sam?

"Prima bron om frustratie om te zetten"

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Jerry Kong A Sam.

"Prima bron om frustratie om te zetten"

Jerry Kong A Sam(1981), gitarist van Abbey Chase, deed op zijn tiende precies wat je kan verwachten van een jongen van tien: cartoons kijken. Tien jaar later waren zijn interesses iets anders: studeren, muziek maken, Star Trek kijken, skateboarden en bier drinken vielen toen onder de dagelijkse bezigheden.
Nu is hij, naast zijn rol als gitarist van Abbey Chase, online producer bij RTL Nederland. Tot zijn eenentwintigste woonde hij in Almere en dat vond hij ‘wel aardig’. In verband met zijn Bachelor of Arts in media verhuisde hij daarna naar Oud-Zuid, waar hij momenteel samenwoont met zijn vriendin.
Jerry speelt inmiddels alweer dertien jaar gitaar. Hoewel dit in zijn studietijd op een laag pitje werd gezet, gaat hij er nu met de band weer vol tegenaan. Een van zijn grote muzikale helden is Joey Cape. Naast de gitaar redt hij zich ook prima op de bas, werkt hij graag met film, maakt eigen producties en houdt hij nog steeds van film kijken en skateboarden. Ook kan hij nog steeds de comics en cartoons niet met rust laten. Een man van vele talenten en interesses. Voor ons reden genoeg om hem het hemd van het lijf te vragen: Wie is Jerry Kong A Sam?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Almere-Haven.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Bordeaux, vroeger dan. Toen was het bier nog goedkoop en kwamen er mooie dames. Of kwam dat omdat het bier zo goedkoop was. Maar vroeger kwam eigenlijk de hele creatieve scene van Almere daar. Helaas is dat nu niet meer zo en moet je het echter mijden als de pest.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Ik denk de Supermannen met hun rauwe sound. Hoewel ik behoorlijk onder de indruk band van bandjes als Fur, Roadcrew, Shakedown 8 en For Blood And Vengeance.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Ik denk bands buiten Almere. Mensen van buiten Flevoland geven heel vaak af op Almere, maar vergeet niet dat de kleinere plekken in Flevoland nog meer drama zijn voor de jeugd. Een prima bron om hun frustratie om te zetten in creatieve muzikale uitingen.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Kane, ze profileren zich als een band, maar het is een duo. Daar moeten ze niet omheen draaien.”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Popcultuur: denk daarbij aan films, comics, et cetera. Muzikaal echt van alles!”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“I like to party fuckin’ hard and I like my rock ‘n roll the same. I rather burn out than fade away.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik ben online producer voor RTL Nederland.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik hoop dat ik toe kan voegen dat muziek maken gaat om lol maken. Dus staar je niet blind op resultaten, maar probeer er ook van te genieten.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ik best genieten van Dance Hall. Je weet wel: Sean Paul enzo…”

En, hoe is het verder?
“Honger! Ga nu lunchen!”

Wat wil je verder nog kwijt?
"Niets, dank."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland