Wie is Gitta de Ridder?

"Meer podia, meer muziek! Hop hop!"

Door Danitsja Koster ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Gitta de Ridder.

"Meer podia, meer muziek! Hop hop!"

De naam Gitta de Ridder doet bij velen een belletje rinkelen. Deze mooie geboren en getogen Almeerse heeft de Flevolandse polder helaas verlaten. Eerst om de Rockacademie in Tilburg op zijn kop te zetten, daarna om de Britse muziekwereld te veroveren vanuit Londen. Haar leven bestaat uit muziek. Ze zingt, speelt gitaar en schrijft haar eigen liedjes. Daarnaast kruipt ze af en toe ook achter de piano. Ze woont samen met haar vriend die drummer is, een muzikaal huishouden.
Als klein meisje was Gitta al bezig met muziek. Haar zangcarriere startte voorzichtig op zesjarige leeftijd, gitaar spelen en liedjes schrijven begong op haar veertiende. Ze heeft in verschillende bandjes gezeten, waarmee ze repeteerde bij Ad Smith op de Steiger. Met haar eigen band heeft ze nog in de Muzinq gestaan. Ze vind het idioot dat deze mooie zaal nooit een succes is geworden.
Haar spaarzame vrije tijd besteed Gitta aan beeldende kunst bekijken, kleding vermaken, wandelen in het bos of op het strand. De Engelse heuvels zijn naar haar smaak een stuk mooier dan de Nederlandse velden. Ook is ze druk met haar nieuwe band This Is My TV, samen met haar vriend Simeon Rodgers. Een soort van omgekeerde White Stripes waar binnenkort de eerste opnames mee worden afgerond. Een drukke en muzikale dame die overzeas de wereld wil gaan veroveren. Hoog tijd om haar even goed uit te horen. Wie is Gitta de Ridder?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Beste herinnering denk ik dan maar, de avonden in Totum toen ik 16 was of misschien toch het Filmwijk strandje. De zomerse kampvuren. Ja, doe mij die maar.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Totum, toen ik nog in Almere woonde. Toen ik naar Tilburg ging en weekenden naar Almere kwam de Cameleon. Ja, superplek! Je moet wat he!?

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Goh, ik heb geen idee wat er op dit moment speelt. De Softies hoor ik nog wel het een en ander van, dat vind ik altijd leuk en Supermannen natuurlijk. Solarcruiser, Medicine Men en Evant Garden kan ik ook wel waarderen, maar in die zin ben ik misschien bevooroordeeld omdat die heren tot mijn verleden behoren.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Voor wat ik ervan meekrijg is er nog steeds een enorm te kort aan eerlijke en goede podia in Flevoland en wordt livemuziek zeker niet zoveel gewaardeerd als naar mijn mening zou moeten. Initiatieven als de BG-22-24 vind ik super en ik hoop dat er in de toekomst meer van deze ondergrondse scenes zullen ontstaan.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Pfff… Susan Boyle f*ck off! Best selling artist of the year 2009 + 2010 in de UK, it's a damn right embarrassment for today's musicians! Kunnen we dat nou echt niet beter?

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Alles om me heen: voorwerpen, gebeurtenissen, gevoelens... anything.. Ik weet het, enorm voorspelbaar antwoord, je doet het er maar mee.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
If you want it, go and get it!

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Muziek maken.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Who knows, misschien wel die Almeerder die carrière maakt in de UK... we zullen zien, ik beloof dat ik mijn best doe!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus.
Lady Gaga? Eigenlijk wel een geniaal persoon... daar kan ik toch echt niet omheen.

En, hoe is het verder?
London is duur, druk, te groot, vervelend, ik zit de helft van mij leven in de metro, optreden kost geld en een gratis drankje ho maar! Niemand komt kijken en werk voor meer dan 6 pond per uur kan je niet vinden... Verder is alles prima. Nee maar serieus, ik kan wel zeuren over Londen, dat kan ik uren doen en ik mis Almere en mijn familie en vrienden en oude bekenden enorm, maar dan woon je toch wel in een wereldstad waar je op elke hoek van de straat enorm interessante dingen tegen het lijf loopt. Alles is goed dus!

Wat wil je verder nog kwijt?
GO GO GO FLEVOLAND! Meer podia, meer muziek! Hop hop!