Stiekem geen geknakte bomen Stiekem geen geknakte bomen

Five Broken Trees: de highlights

, Door Irma Scherpenkate

Stiekem geen geknakte bomen

Five Broken Trees: de highlights

Door Irma Scherpenkate ,

Op aankomende 1 april is het vijf jaar geleden dat de Almeers/Weespse band uit de grond is gestampt. Een groot aantal optredens, competities, een pauze van een half jaar en een nieuwe drummer verder, maken zij van 2011 het nieuwe begin. Geen idee wie Five Broken Trees is en ben je toe aan een aha-Erlebnis? Klikkerdeklik

Five Broken Trees: de highlights

Op 1 april 2006 besluiten Mike Bos, Melissa Duijn, Frans Faber, Roald Joosen en Mark de Vries dat zij officieel een band zijn. De wortels voor Five Broken Trees (FBT) zijn in de aarde geplant.
De band dankt zijn naam aan een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje van één van de bandleden. Het groen langs de Almeerse fietspaden bleken niet opgewassen tegen het –misschien wel muzikaal- geweld van deze grunge-/rockband.

Regelmatig oefenen en deelnemen aan bandwedstrijden leidt tot een masterclass van de heren van Van Katoen. Wanneer FBT het spelen helemaal in de (groene) vingers heeft, mogen zij ook nog ‘ns twee keer het voorprogramma van Van Katoen verfraaien.
Op aanraden van een Almeerse muziekkenner laat Roald zijn gitaar in het hoekje van de kamer staan en houdt hij zich vanaf dat moment alleen nog maar bezig met de zang. Dit werpt gelijk zijn vruchten af en Five Broken Trees staat op Koninginnendag 2008 op het podium in Santpoort.

Na de successen van de afgelopen jaren besluit Five Broken Trees het intiemer aan te pakken. Zij treden op in het huis van hun number one fan: Dennis Pikee. Omdat een demo niet meer uit kan blijven, wordt Directions to Pikee’s Alcohol opgenomen. Dat deze demo van een barslechte kwaliteit is, vergeven we het vijftal maar even. Vooral omdat zij naar aanleiding van deze demo o.a. hebben meegedaan aan competities zoals Make More Music (halve finale) en het lokale Flavourland. Ook hebben zij meegedaan aan het prestigieuze Emerganza, waarbij zij in april 2009 de halve finale behaalden en daardoor in de P60 te Amstelveen mochten optreden.
De buzz rondom Five Broken Trees is niet onopgemerkt gebleven. Dankzij Twitter belandt de band in het nachtprogramma van 3FM, waar zij één van de DJ’s uit zijn bed bulderen. Hierna zullen nog veel shows volgen.

Een half jaar lang is het stil geweest rond Five Broken Trees. Er werd in de Flevolandse wandelgangen al gespeculeerd of deze pauze niet tot een definitieve break zou leiden. Op 12 februari 2011 kwam dan eindelijk het verlossende woord: Five Broken Trees  zijn geen geknakte boompjes. Doch hebben zij –wegens muzikale meningsverschillen- een andere drummer.

Met veel nieuwe nummers, een nieuwe stijl, een nieuwe website  én de nieuwe drummer, Anthony Amirkhan bevindt Five Broken Trees zich opnieuw in de lente van hun bestaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland