Go Back To The Zoo is het lange wachten waard Go Back To The Zoo is het lange wachten waard

Rockende mannen mét borsthaar

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Melissa Duijn

Go Back To The Zoo is het lange wachten waard

Rockende mannen mét borsthaar

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Melissa Duijn ,

Go Back To The Zoo is op het moment dé Nederlandse poprockparel. Deze band die grote indruk maakte met debuutalbum Benny Blisto en hun optredens op onder meer Lowlands en Noorderslag vereerde zaterdag 5 maart poppodium Underground in Lelystad met een bezoekje.

Rockende mannen mét borsthaar

Het concert van Go Back To The Zoo in de Underground te Lelystad was helemaal uitverkocht en dat viel te merken. Om het poppodium binnen te komen moest je eerst door een maas aan rekken slingeren, een waar deja-vu naar de vroeger o zo met anticipatie gevulde rij voor de Droomvlucht. Elk soort mens viel in de rij op te merken: er stonden mensen van allerlei leeftijden en subculturen. Go Back To The Zoo spreekt een divers publiek aan en wellicht is dat mede wat hun op dit moment dé must see band van de Nederlandse poprockscene maakt.

The Last Republic is een band uit Wales die de laatste drie weken met Go Back To The Zoo heeft mee getoerd. De frontman praat een haast onverstaanbaar Engels, maar weet de aandacht van het publiek toch vast te houden. Met een haast ‘white lies’aandoende synth-indie-rock weet dit voorprogramma de zaal al helemaal in vervoering te brengen. Gedurende de hele set gaan handen de lucht in en wordt er uit alle macht meegeklapt, met deze bij vlagen bijna epische nummers. Deze heren zijn gezien hun trackrecord bezig de wereld te veroveren en met dit soort sets zou dat moeten lukken.

Na het voorprogramma wacht men in spanning op Go Back To The Zoo. Door een technische storing lijken de microfoons het echter niet te doen. Na een heleboel technische check-ups en heen en weer rennende roadies betreedt GBTTZ na een intermezzo van bijna 50 minuten dan eindelijk het podium. Een oorverdovend gejuich barst los uit de zaal. De mannen rocken er deze avond op los, volgens de ware GBTTZ-groupies is zanger Cas vanavond wat minder goed bij stem, maar dat lijkt niemand te deren. Deze mannen mét borsthaar spelen hun energieke poprock met zoveel enthousiasme en overtuiging dat het makkelijk te begrijpen is waarom er zoveel buzz rondom deze heren is.

Go Back To The Zoo, ze zijn dit jaar al geboekt voor Pinkpop en beste mensen van Lowlands, regel deze topband nog een keertje. En dan dit jaar niet in een uitpuilende Indiatent, nee, deze mannen verdienen in hun uppie een plekje in de Alpha!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland