Flevolandse muziek zien ontkiemen voor je ogen Flevolandse muziek zien ontkiemen voor je ogen

Popsport regio finales 2011

, Tekst: Nico Glas; foto’s: Anne-Marieke Zaal

Flevolandse muziek zien ontkiemen voor je ogen

Popsport regio finales 2011

Tekst: Nico Glas; foto’s: Anne-Marieke Zaal ,

Doodangst, zenuwen en zweet tussen de bilnaad. Of puberale arrogantie dat het allemaal wel goed gaat komen. Voor Nee!, Angle, Rebellion Soul, Lucky 13, 5 Dogs Left, Four Man Army, Waterside en The Up was het zinken of zwemmen om door te mogen voor de landelijke finale van Popsport. 3voor12/Flevoland was uiterst nieuwsgierig en heeft voor jou de hoogtepunten op een rijtje gezet.

Popsport regio finales 2011

PopSport is een organisatie die in 2004 als project ontstond in Limburg met het doel meer beginnende bandjes een eerlijke kans geven in de popwereld. De winnaar van dit project mocht deelnemen aan de wedstrijd “Nu-of-Nooit”. Dit is niet zomaar iets, als winnaar van laatstgenoemde wedstrijd mocht de band openen op één van de bekendste festivals van Nederland: Pinkpop. Uiteindelijk wist de organisatie de wedstrijd over het hele land te trekken, met als doel jonge bandjes een metaforische schop onder hun hol te geven. Dit alles via workshops, tips en een oefenoptreden dat enkele weken eerder in de Underground plaatsvond. Maar behalve dat, wil de organisatie natuurlijk ook hier en daar wat jonge pareltjes vandaan toveren. En pareltjes waren er.

De Almeerse band Waterside wist met drie nummers heel wat enthousiasme op te wekken in het publiek. De frontman deed een spectaculaire cover van Mad World (Gary Jules) die door het publiek goed werd ontvangen. In het laag wist hij te schitteren, maar zijn stem was minder zuiver bij de hoge partijen. De echte publiekstrekker van deze act, echter, was de zanger-gitarist. Hij wist met zijn theatrale spel het publiek helemaal in te pakken: liggen op de grond liggen, gitaar in de nek en solo’s rammen , hij deed het allemaal.
Ook The Up maakte indruk met het zelfbenoemde “Uprock”. Een heel rechtlijnig en netjes optreden, een verfrissend geluid en vooral veel pit op het podium. Een band die vooral eigen nummers speelden en er volop van geniet. Al stuiterend over het podium was de energie van de band ontzettend aanstekelijk.

Deze avond waren er ook meer gitaarhelden, alleen niet altijd net zo netjes als de man van Waterside. Een van de gitaristen van 5 Dogs Left probeerde van alles met zijn gitaar, waardoor het hier en daar leek alsof het beetje stroef of mis ging. Desondanks brachten de vijf jonge honden een spetterende show en wisten het publiek te entertainen. Muzikaliteit was matig, maar de jurywist de band te belonen met een van de begeerde finaleplekken.
Verder greep het keurig opgedofte Angle een finaleplaats in de P60 te Amstelveen. De band maakte indruk met een optreden dat leek alsof het gewoon even gedaan werd: geen druk, geen zorgen. Als het laksheid was dan viel dat zeker te horen in hun muzikaal spel. Het was niet altijd even strak gespeeld en de stijlen liepen behoorlijk uiteen.

Ook al zijn er 6 bands die niet door zijn gegaan, wees maar niet bang dat we niets van hun zullen horen. Nu ze in een uitverkochte Meester hebben gestaan zullen de bands smachten naar meer. Op 8 mei zullen 5 Dogs Left en Angle het tegen de winnaars van de andere halve finales opnemen. Van alle Flevolandse deelnemers zullen de opnames gebundeld worden op een cd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland