Een zaterdagavond waard Een zaterdagavond waard

Women On Top in De Meester

, Tekst: Ciara Wingaarden; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Een zaterdagavond waard

Women On Top in De Meester

Tekst: Ciara Wingaarden; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Women On Top in de Meester, afgelopen zaterdag. Drie acts door vrouwen aangevoerd. Een leuk, gevarieerd programma. Lees hier hoe het er in het Almeerse poppodium aan toe ging.

Women On Top in De Meester

Zaterdagavond en de vrouwen zitten ‘on top’, een leuke programmering. Gratis entree en goede reclame in het achterhoofd: je zou toch denken dat het werkt. Maar helaas, de avond begint in een nagenoeg lege zaal van de Meester. Sue The Night, een zangeres met alleen een gitaar, laat zich daar niet door ontmoedigen en speelt haar nummers vol overgave. Ze is amper een jaar bezig en ontzettend zenuwachtig, maar zet een mooie show neer waarin ze haar stem goed uit laat komen.

Daarna is Furistic aan de beurt; nogal een contrast met voorgaande. Met stevige rocknummers en de krachtige stem van zangeres Jolene blaast deze band de zaal, waar toch wat meer mensen binnenkomen, weg. De band is superenthousiast en weet er een leuk optreden van te maken.

Afsluiter van de avond is Secret Umbrella. Met speelse synthesizergeluidjes begint hun set gevarieerd, compleet anders dan de voorgaande optredens. De zangeres is enorm enthousiast, waarbij de rest van de band wat timide overkomt. Op het ene moment is de band dromerig om op het volgende moment keihard te knallen, instrumentaal en vocaal.

Op zich is Women On Top een mooie avond. Zoals Sue The Night al zei, klinkt de titel wat dubieus, maar des te leuker is het resultaat. De optredens zijn zo gevarieerd: er is voor ieder wat wils. Zonde dat het publiek in zulke bescheiden aantallen naar het poppodium komt. Dit is een zaterdagavond namelijk waard!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland