Een avond vol geskank Een avond vol geskank

Ska in de Underground

, Door Nico Reinders

Een avond vol geskank

Ska in de Underground

Door Nico Reinders ,

Afgelopen zaterdag stond er een flinke dosis upstrike op het programma: ska van The Toasters en de lokale helden van de Shakedown 8. Een feestgarantie? Zoiets zou je bijna wel zeggen. Lees hier hoe in de Underground de voetjes van de vloer gingen en Lelystad zich in het zweet werkte.

Ska in de Underground

Afgelopen zaterdag, 26 maart, was het zover, een avond vol geskank in de Underground (Lelystad). Met The Toasters en de Shakedown 8 op het programma wezen de verwachtingen in ieder geval die richting op. Voorafgaand op de optredens, deed een deejay succesvol een duit in het zakje om de bandloze momenten te vullen met gelijksoortige muziek. De blazers van the Toasters waren voor aanvang van hun gig duidelijk gecharmeerd van zijn werk.

Maar eerst was het de beurt aan de Shakedown 8. Na de tweede plaats in de bandwedstrijd Flavourland en het winnen van 'Vers' ruim een jaar geleden, is deze Lelystadse formatie ook buiten de provinciegrenzen te zien geweest. Onder andere stond de band op Ameland en in Duitsland op de bühne. Ook stonden ze vorig jaar op Snoerloos. Sinds de band zijn intrede deed, echter, zijn er hier en daar wat wijzigingen in de samenstelling geweest: de gevorderde teller komt slechts tot een Shakedown 6. Ondanks de wijzigingen zat ook afgelopen zaterdag de stekker weer ingeplugd in de krachtstroom. Binnen no-time was het publiek goed warm, met moeite was een enkeling te vinden die niet bewoog.

Maar ook The Toasters hadden er zin in. De band is afkomstig uit New York en bestaat sinds 1981. Inmiddels is de band tien studioalbums en vijf live-albums verder en viert de band het dertigjarig jubileum met een wereldtournee. Op zich wel opmerkelijk is dat alleen de zanger, Robert "Bucket" Hingley, de oprichting van de band heeft meegemaakt. Na een komen en gaan van een slordige veertig bandleden zijn de overige huidige bandleden dan ook zichtbaar te jong om de oprichting meegemaakt te hebben.
Het feest is er niet minder om, het publiek gaat heerlijk genietend los, wederom is er amper stilstand
in de deinende mensenmassa te ontdekken. De nummers volgden elkaar in hoog tempo op. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze avond. Kort voor middernacht kon iedereen naar huis om de klokken goed te zetten.

Al met al kan worden gesteld dat de verwachtingen van de avond meer dan waargemaakt zijn. Zowel de deejay als beide bands wisten het publiek precies daar te krijgen waar het uit zijn dak kon gaan. Een avond waar Lelystad blij van kan worden…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland