Wie is Jesse Pattynama? Wie is Jesse Pattynama?

"Iedereen kent me ook en ik ken hen ook"

, Door Chantal de Reijke

Wie is Jesse Pattynama?

"Iedereen kent me ook en ik ken hen ook"

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Jesse Pattynama.

"Iedereen kent me ook en ik ken hen ook"

Jessy “Jazzy” Pattynama (1990) is geboren en getogen in Lelystad. Hij voelt zich er prima op zijn gemak, maar vindt het eigenlijk nogal saai. Hij repeteert één keer per week met de band El Tigre, volgt daarnaast nog een muziekopleiding in Zwolle bij Deltion en werkt één dag in de week bij de MacDonalds. Deze Lelystedeling was op zijn tiende voornamelijk bezig met het spelen met Pokémonkaarten en alle andere rage-dingen uit die tijd. Maar, wat voor hem veel belangrijker is: hij ontdekte dat hij graag wilde drummen. Op zijn elfde begon hij met drumlessen. Rond die tijd begon hij ook met zijn eerste bandje en zijn eerste optreden. Het moment dat hij besefte dat hij echt verder wilde gaan met drummen was toen hij meer begon op te treden met verschillende bands.
Nu is hij vooral bezig met het maken van muziek, zijn best doen op school en het nodige feesten, uitgaan en chillen met vrienden. Hij speelt hoofdzakelijk drums, maar speelt af en toe ook een beetje bas en kan ook nog wel eens betrapt worden op zingen. Naast muziek maken vindt hij het echt leuk om te skateboarden en ook voetbalt hij graag. Zijn held is Mike Portnoy, de drummer van Dream Theater. Dit vanwege zijn strakke manier van drummen, de rare maatsoorten en verschillende ritmes die hij produceert.
Hoog tijd op de stuiterbal van El Tigre onze twaalf vragen voor te leggen: Wie is Jessy Pattynama?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Dat is een lastige. In Lelystad is dat Underground. Het betekent veel voor mij, omdat ik daar heel veel heb opgetreden. Ik voel me daar altijd op me gemak en iedereen kent me ook en ik ken hen ook.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Ik heb niet echt een stamkroeg.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Das heel lastig. Want ik zie heel veel talenten rond lopen. Maar voor mij is dat Vine Yard. De heren ken ik natuurlijk ook persoonlijk. Maar wat zij afgelopen jaar hebben gedaan is echt te gek. Bijvoorbeeld dat ze Flavourland hebben gewonnen en dat ze ook in de Melkweg hebben gespeeld. Ze blijven maar groeien.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik heb niet echt een idee. Niemand echt denk ik.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Kid Rock. Gewoon omdat hij echt een faggot is!

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Heel veel verschillende drummers. Onder andere The Foo fighters, Queens of the Stone Age. Nu ook sinds dit jaar Pendulum en andere drum and base artiesten. 

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Stop nooit waar je mee bezig bent.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik volg op het moment een muziek opleiding in Zwolle, op het Deltion college. Verder heb ik ook een band genaamd EL Tigre. Daarmee spelen we punk en repeteren we elke woensdag avond in Utrecht. En ik werk één dag in de week bij McDonalds.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Heel veel energie, passie, de wil om mensen te entertainen en gewoon dat ze na mijn gig een leuke avond hebben gehad.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Reggae is mijn muzikale afwijking. Het is heel vet op zich. Maar het wordt gauw saai.

En, hoe is het verder?
Verder gaat alles goed. En ben momenteel druk bezig met mijn nieuwe band EL Tigre.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ja! Ga naar www.eltigreband.hyves.nl
Aight ciao. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland