Onvermoeibare reggae artiesten in de Underground Onvermoeibare reggae artiesten in de Underground

Ziggi Recado’s slotavond van de Green Tour

, Tekst: Rose de Rond

Onvermoeibare reggae artiesten in de Underground

Ziggi Recado’s slotavond van de Green Tour

Tekst: Rose de Rond ,

Ziggi Recado & The Renaissance Band en Strawl & The Cousins gaven Lelystad een show vol gevoel. De ontspannende reggae bracht het publiek van de Underground zowel tot rust als in een feeststemming. De artiesten hadden niet de intentie vroeg naar huis te gaan, en jong en oud genoot de hele avond van hun fijne muziek.

Ziggi Recado’s slotavond van de Green Tour

Op deze laatste avond van zijn Green Tour geeft Ziggi Recado zich over aan het publiek. Hij zorgt dat iedereen volop geniet van de muziek, zijn meeslepende stemgeluid en van elkaar. De tour werd gesponsord door de Amsterdamse coffeeshop The Bulldog en stond in het teken van de release van zijn nieuwe album ‘Ziggi Recado'. Na een Europese tour met de Duitse reggae artiest Gentleman en optredens op verschillende festivals, werd het hoog tijd voor een Nederlands tournee.

In het voorprogramma staat de band Strawl & The Cousins. Strawl geeft een energieke show weg en zorgt dat iedereen in het publiek al snel de vibe voelt. De band klinkt als een klein orkest en geeft de reggae, in positieve zin, een extra dimensie.

Ziggi Recado wordt begeleid door zijn Renaissance Band. De vele rustige nummers uit zijn repertoire zorgen dat iedereen lange tijd in een dromerige toestand verkeerd. Vooral het nummer ‘Mary’ komt live erg goed tot uiting. Met gesloten ogen heeft Ziggi het publiek in zijn greep en laat hij hen af en toe wakker schrikken met onverwachtse kreten.

Als iedereen er net van uitgaat dat de show is afgelopen, komt de Britse Royston Williams het podium op voor een gastbijdrage op ‘Away From Home’. De avond blijkt nog maar op de helft te zijn; de artiesten zijn met geen mogelijkheid te stoppen. Ziggi zingt nog een aantal oude nummers en de verzoekjes uit het publiek blijven maar komen. De echte afsluiter komt in de vorm van het dancehallnummer ‘Money Counter’, één van de eerste twee singles van Royston, waarop het publiek nog even flink kan losgaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland