Het perfecte vaderdagcadeau: rocken met The Animals

The Animals frontman ademt liefde voor de muziek

Tekst: Danitsja Koster; Foto's: Bram Heeren ,

Voor veel papa’s was het dit jaar een bijzondere vaderdag. Jongens en meiden sleepten hun vader mee naar de Meester om te laten zien wat Almere muzikaal in huis heeft. Op deze Sixties Sunday Afternoon konden ze bovendien de legendarische 60’s-band The Animals & Friends in levende lijve zien optreden. Niemand kon weten dat deze middag een bijna magische trip terug naar de jaren zestig zou worden.

The Animals frontman ademt liefde voor de muziek

De Meester staat in het teken van de jaren zestig met twee prachtige bands die het publiek aardig kunnen bekoren. De dj heeft zijn koffertje met oude platen afgestoft om de zaal gelijk in de juiste sfeer te brengen. De Land of Airplanes Experience heeft de eer om als gelegenheids 60’s-coverband de zaal alvast warm te draaien voor de grote klapper.

Land of Airplanes Experience trapt af met een paar klassiekers die meteen in de smaak vallen. ‘Riders on the storm’ en ‘Jumping Jack Flash’ passeren de revue. De mannen wagen zich zelfs aan Santana en gitaarheld Jimi Hendrix. De Almeerse heren spelen als een geoliede machine en opvallend is dat de mannen bijna moeiteloos het publiek lijken te overtuigen. De rauwe en doorleefde stem van Chris neemt het publiek mee op een korte reis door de muziek van de jaren zestig. De band weet in een bloedhete zaal met een aantal nummers kippenvel te veroorzaken. Speciaal voor het optreden speelt Evant Garden toetsenist Len van de Laak enthousiast mee. Het optreden heeft de juiste vibe en geeft precies aan waar de roots van Almere’s beste exportproduct ligt.

Na het opwarmertje, waar Land of Airplanes hoge ogen mee gooit en er zelfs een boeking uit sleept, is het de beurt aan de grote naam. The Animals komen onder luid gejuich op en zeker frontman Peter Barton lijkt er enorm veel zin in te hebben. Hij ademt liefde voor de muziek, elke vezel in zijn lijf rockt mee. De band moet een beetje los komen, zeker de twee gitaristen lijken een beetje te kampen met opstartproblemen. Na een paar nummers, die het publiek heen en weer gooien tussen rock ‘n roll en prachtige folkmuziek, komt ook de lead gitarist lekker los. De heren rocken en zeker de jongere generatie heeft een aantal ‘ohja-momentjes’. The Animals hebben een muzikaal CV waar u tegen gezegd mag worden en weten hun ervaring op het podium te etaleren. Zeker wanneer de toetsenist alle ruimte krijgt los te gaan op z’n keyboard kruipt het kippenvel van bilspleet naar kruin. De set bouwt op naar een enorm climax met natuurlijk hun megahit ‘House of the Rising Sun’. Een bijzondere middag om zo’n wereldband te mogen aanschouwen in een kleine en intieme zaal.