Grote Prijs kwartfinale Singer/Songwriter in de Meester Grote Prijs kwartfinale Singer/Songwriter in de Meester

“Talent in overvloed in kwartfinale”

, Tekst: Ciara van Wingaarden; Foto´s: Sander de Goede

Grote Prijs kwartfinale Singer/Songwriter in de Meester

“Talent in overvloed in kwartfinale”

Tekst: Ciara van Wingaarden; Foto´s: Sander de Goede ,

Uit eerdere edities van De Grote Prijs van Nederland Singer/Songwriter is al gebleken dat er veel talent in deze wereld rondloopt. Onder andere Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Marike Jager wonnen deze wedstrijd. Vrijdag vond de derde kwartfinale plaats in De Meester, Almere. Kwartfinalisten Corijn, Flux, JW, Jalise en Lucas Hamming probeerden allemaal een plekje in de halve finale te bemachtigen.

“Talent in overvloed in kwartfinale”

De twintig jarige Corijn mag de avond openen. Spannend zou je denken, maar daar is weinig van te merken. Hij zingt zijn liedjes vol overgave en weet ze, waarschijnlijk door het stille publiek, goed neer te zetten. Opvallend is dat hij drie gitaren heeft meegenomen om ons zijn beste kanten te laten zien.

Daarna is Flux aan de beurt. Flux is een drietallig gezelschap, die hun liedjes in het Nederlands opvoert. Gewaagde keuze, maar het komt goed uit de verf. De teksten zijn erg goed te verstaan. De liedjes gaan vooral over de liefde waarbij ook de humor niet vergeten wordt. Om je ogen bij dicht te doen en te genieten.

De grootste meegebrachte fanbase is toch wel van JW. Met hun gitaren zingen zij over de liefde en de liefdes die niet allemaal goed afliepen. Het zijn mooie liedjes die goed in elkaar zitten, maar helaas niet echt boeien. Jammer genoeg ben je dit optreden aan het eind van de avond eigenlijk al een beetje vergeten.

Jalise brengt de zaal in een totaal andere sfeer. Met jazz invloeden in haar muziek is singer/songwriter in een andere dimensie beland. De muziek die deze 24-jarige maakt gaat over het leven en is erg prettig om aan te horen. Het is niet wat je zou verwachten op een singer/songwriter avond, maar het publiek doet erg goed mee. Jalise is puur zichzelf en laat dat erg mooi zien en horen in haar nummers.

Als laatste is Lucas Hamming aan de beurt. Hoewel hij pas zeventien is heeft hij al erg veel bereikt. Zo heeft hij onder andere de soundtrack voor de film “Lover of Loser” geschreven en speelde hij in een uitverkocht Carré. Vanavond speelt hij mooie luisterliedjes die voor het publiek erg toegankelijk zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland